Nogomet
0

Suarez: U Liverpoolu su obećali da će me pustiti da odem

Totalsport
Luis Suarez (Foto: AFP)
Luis Suarez (Foto: AFP)
Najbolji nogometaš Liverpoola Luis Suarez napokon je i javno rekao ono o čemu se duže vremena medijski nagađa, da želi napustiti Anfield.

Urugvajski napadač, za kojeg su u Liverpoolu prošlog mjeseca odbili dvije Arsenalove ponude, tvrdi da uprava "Redsa" odbija ispoštivati dogovor prema kojem su mu trebali dopustiti da ode ako propuste izboriti Ligu prvaka.

Suarez zasad nije službeno predao zahtjev za transferom, ali dao je jasno do znanja da je spreman i to učiniti da bi realizirao transfer.

"Prošle sam godine imao priliku prijeći u veliki europski klub i ostao sam pod uslovom da će mi biti omogućeno da odem ako se propustimo kvalificirati za Ligu prvaka sljedeće sezone. Dao sam apsolutno sve od sebe prošle sezone, a to nije bilo dovoljno da završimo u Topu 4. Sada je sve što želim da Liverpool ispoštuje dogovor", rekao je Suarez u razgovoru za Daily Telegraph i The Guardian.

Druga Arsenalova ponuda u visini od 40 miliona i 1 funte poslana je s namjerom da aktivira odštetnu klauzulu u Suarezovom ugovoru, ali je i ona pala na neplodno tlo.

"Ne osjećam se izdanim (od Liverpoola), ali klub mi je obećao nešto prije godinu dana, kao što sam ja njima ranije obećao da ću ostati i dati sve od sebe da nas uvedem u Ligu prvaka. Dali su mi svoju riječ i prije godinu dana i sada želim da je poštuju. A to nije samo nešto verbalno s trenerom, nego nešto što je napismeno. Ne idem u drugi klub kako bih naškodio Liverpoolu.

U Liverpoolu sam sjajno primljen prošlog vikenda (prijateljska protiv Olympiacosa) i zahvalan sam im. Mislim da navijači nisu ljuti i mislim da razumiju igrača kada ima ambiciju da trijumfira na najvišem nivou. Imam 26 godina i moram igrati u Ligi prvaka. Čekao sam godinu dana i nitko ne može reći da nisam dao sve od sebe zajedno sa svojim saigračima da ondje dođem.

Razgovarao sam sa Brendanom Rodgersom nekoliko puta i on mi je rekao: 'Ostani još jednu sezonu i imaš moju riječ ako ne uspijemo da ću osobno osigurati da možeš otići." Liverpool je klub s reputacijom da radi stvari ispravno. Ja samo želim da ispoštuju obećanja dana prošle sezone. Neki mi moji suigrači kažu: "Ne možemo razumjeti da ne možeš otići, ako to imaš napismeno'", rekao je Suarez.