Leonardo
0

"Stvarno sam vjerovao da možemo proći"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon što je aktuelni europski prvak Inter predao svoj naslov u četvrtfinalu Lige prvaka, Interov trener Leonardo prokomentirao je obje utakmice protiv njemačkog Schalkea.

Prvu utakmicu je Schalke dobio usred San Sira s 5-2, a prolaz je potvrdio pred svojim navijačima novom pobjedom 2-1.

"Vjerovao sam, stvarno sam vjerovao, čak i nakon prve utakmice, da možemo proći dalje. U prvom poluvremenu smo imali inicijativu i kontrolirali smo utakmicu, ali nismo stvarali šanse za gol. Sanjao sam o našem velikom povratku kojeg smo i mogli napraviti, samo da smo zabili gol u pravom trenutku u uzvratu, na početku utakmice", izjavio je Leonardo.

"U nekim situacijama, gledajući obje utakmice, nismo mogli ništa bolje uraditi od onoga što jesmo. Ako se, recimo, osvrnemo na golove koje smo primili, posebno na San Siru, naša odbrana je uvijek bila postavljena i spremna. Kada je konačni rezultat ovakav, ne možemo govoriti da je odlučila samo jedna stvar. Platili smo cijenu jer smo potrošili puno energije posljednjih mjeseci. U prvenstvu i Ligi prvaka. Ušli smo s problemima u odlučujuću fazu sezone."

Dodao je još kako ga nastup Wesleyja Sneijdera nije razočarao.

"Nisam razočaran sa Sneijderom, posebno u ovakvim okolnostima u kojima je svakom našem igraču bilo teško. Igrači Schalkea su ga striktno pokrivali, a ostalo je odradio umor."