Tužne scene
9

Stravičan lom noge Gomesa, Son briznuo u plač i teško podnio ono što je uradio

K. H.
Nogometaš Evertona Andre Gomes doživio je stravičan lom noge u meču 11. kola engleskog Premiershipa nakon jednog starta Son Heung-Mina, a ovaj igrač Tottenhama koji nije imao namjeru da povrijedi svog protivnika odmah je briznuo u plač.

Situacija se desila u 79. minuti kada je Andre Gomes pokušao probiti po lijevoj strani, ušao je u jedan duel sa Sonom nakon kojeg je doživio stravičan lom noge, a ovaj nogometaš iz Južne Koreje odmah je počeo plakati na terenu jer nije imao namjeru da povrijedi svog protivnika.

[TWITTER]1191056935811977217[/TWITTER]

Kada je vidio da je Gomes slomio nogu, Son se odmah uhvatio za glavu i vrlo emotivno je reagovao, a mnogi igrači koji su se nalazili na terenu također nisu mogli gledati trenutak u kojem su Gomesa iznosili s terena.

Son je zbog ovog starta dobio crveni karton i napustio je igru, a u trenutku kada je odlazio u tunel jasno su se mogle vidjeti suze na njegovom licu i da mu je sve ovo vrlo teško palo.

[TWITTER]1191056809781415941[/TWITTER]

Za Gomesa je ova sezona vrlo vjerovatno završena, a više informacijama o njegovoj povredi će biti poznato u narednim danima.

Utakmica između Evertona i Tottenhama završena je rezultatom 1:1. Tottenham je imao vodstvo od 1:0 golom Allija iz 63. minute, a bod Evertonu donio je Tosun u 96. minuti.