Nogomet
0

Stopirana prodaja Liverpoola

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prodaja engleskog nogometnog diva Liverpoola ponovno je došla u pitanje nakon što su još uvijek aktuelni vlasnici Tom Hicks i George Gillett u srijedu navečer na sudu u Teksasu izborili privremenu zabranu.

Sve se dogodilo svega nekoliko sati nakon što je Visoki londonski sud odbio njihov zahtjev za blokadom kupoprodajnog procesa.

Međutim, Liverpoolova uprava navečer nije uspjela dovršiti prodaju američkoj firmi New England Sport Ventures (NESV) budući da je iz Teksasa stigla privremena zabrana.

Hicksov i Gillettov zahtjev za trajnom zabranom prodaje sud u Teksasu će razmatrati 25. oktobra, a sadašnji vlasnici tvrde da uprava Liverpoola želi prodati klub za nekoliko stotina miliona dolara manje nego što velikan s Anfielda doista vrijedi.

Liverpoolovi direktori odlučili su poštovati odluku američkog suda, ali su izrazili nadu kako u konačnici ona neće imati prednost pred britanskim zakonima, odnosno spomenutom odlukom Visokog londonskog suda te kako će se uspješno realizirati prodaja firmi koja u svome vlasništvu ima i tim Boston Red Soxa.

Pitanje je kako će u novim okolnostima reagirati Royal Bank of Scotland (RBS), najveći klupski vjerovnik, iz kojeg od Liverpoola potražuju 237 miliona funti za otplatu kredita i mogu pokrenuti stečajni postupak kluba.