Utakmica u četvrtak
19

Stolice se peru, stepenice se farbaju: Koševo se "ušminkava" za duel Sarajeva i Torpeda

E. B.
Foto: Općina Centar
Stadion "Asim Ferhatović Hase" se "ušminkava" za uzvratni susret prvog pretkola Konferencijske lige između Sarajeva i Torpeda koji je na rasporedu u četvrtak.

U organizaciji Općine Centar i Javne ustanove "Centar za sport i rekreaciju" organizirana je dvodnevna akcija čišćenja stadiona "Asim Ferhatović Hase", a u njoj učestvuju pripadnici Civilne zaštite Općine Centar, radnici Javne ustanove "Centar za sport i rekreaciju", KJKP "Rad", te pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bjelave.

Marljivi radnici peru stolice na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu, a također i farbaju žutom bojom stepenice između stolica, što je jedan od zahtjeva UEFA-e.

Načelnik Srđan Mandić obišao je danas stadion i poručio da će Općina Centar učiniti maksimalne napore kako više nikada Fudbalski klub Sarajevo evropske utakmice ne bi morao igrati bilo gdje osim na Koševu.

"Izuzetno smo sretni i ponosni što se Evropa vraća na Koševo. Općina Centar i dalje ostaje partner FK Sarajevo, i učinit ćemo sve da klub u budućnosti sve evropske utakmice igra na stadionu 'Asim Ferhatović Hase'.

U proteklom periodu, imajući u vidu prije svega opšti društveni interes i činjenicu da se projektom modernizacije glavnog terena stadiona 'Asim Ferhatović Hase' stvaraju preduslovi za odigravanje međunarodnih klupskih i reprezentativnih utakmica, Općina Centar je pristupila sufinansiranju projekta rekonstrukcije travnjaka na Koševu i obezbijedila 549.197 KM za tu namjenu.

Pored navedenih sredstava dodatno je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 79.852 KM za priključenje sistema grijanja travnatog terena stadiona na niskonaponsku distributivnu mrežu, a što je predstavljalo uslov za rad grijača i dodatne opreme. Također, u ovoj godini izdvojeno je 350.000 KM za Omladinski pogon Fudbalskog kluba Sarajevo, te 100.000 KM za troškove odigravanja utakmica kao pomoć klubu. Važno je da i Općina i FK Sarajevo ispunjavaju ugovorne obaveze, jer zajedno možemo napraviti velike iskorake u modernizaciji Koševa", kazao je Mandić.

Načelnik Mandić je sa direktorom Javne ustanove "Centar za sport i rekreaciju" Mirzom Muzurovićem danas obišao i radove na sanaciji svlačionica te ostalih prostorija u kompleksu stadiona "Asim Ferhatović Hase".

Utakmica Sarajevo - Torpedo Kutaisi se igra u četvrtak na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 21 sat. TV prijenos je osiguran na MY TV, a tekstualni prijenos možete pratiti na portalu Klix.ba.