Fa Cup
0

Stoke Asmira Begovića lako kod Derby Countyja

Totalsport
Asmir Begović (Foto: AFP)
Asmir Begović (Foto: AFP)
Premierligaš Stoke City uspješno je prošao prepreku u 4. kolu najstarijeg engleskog natjecanja FA Cupa. Asmir Begović bio je na golu Stokea cijelu utakmicu.

Stoke se lakše od očekivanog obračunao s drugoligašem Derbyjem u 4. kolu FA Cupa. Poveli su gosti već u 4. minuti preko Camerona Jeromea, a točku na "i" stavio je njemački obrambeni igrač Robert Huth u 81. minuti susreta. Stoke u 5. kolu očekuje dvoboj protiv Stevenagea koji je s minimalnih 1-0 bio bolji od Notts Countyja.

Iznenađenje prošlog, 3. kola Swindon (izbacio Premierligaša Wigan) nije bio te sreće ovog puta. Poražen je u gostima kod Leicestera s 2-0, a oba pogotka za domaće postigao je Jermaine Beckford, po jedan u svakom poluvremenu.

U dvobojima Premierligaša, Bolton je na svom travnjaku s 2-1 bio bolji od Swanseaja, dok je Norwich kao gost slavio protiv West Bromwicha s identičnim rezultatom. Bolton je pogocima Darrena Pratleyja (45+2) i Chrisa Eaglesa (56) preokrenuo prednost Swanseaja koju mu je donio Luke Moore u 43. minuti prvog dijela. Norwich je kasnim golom Simeona Jacksona slavio s 2-1 u gostima kod West Broma.

Najveće iznenađenje 4. kola priredio je četvrtoligaš (League Two) Crawley Town koji je kao gost s minimalnih 1-0 bio bolji od drugoligaša Hull Cityja koji je do prije dvije sezone igrao u najvišem razredu engleskog nogometa. Matthew Tubbs zabio je jedini pogodak na utakmici u 57. minuti.

 FA Cup, 4. kolo:

Blackpool - Sheffield Wednesday 1-1 Derby County - Stoke City 0-2

Bolton - Swansea 2-1 Leicester - Swindon 2-0 Sheffield United - Birmingham 0-4 Hull City - Crawley Town 0-1 West Bromwich - Norwich 1-2 Millwall - Southampton 1-1 Stevenage - Notts County 1-0