Nogomet
19

Štilić: Lech je favorit, ali ne smiju potcijeniti Sarajevo

Klix.ba
Semir Štilić
Semir Štilić
Semir Štilić nedavno je pojačao kiparski APOEL. Sa novim saigračima Semir trenutno boravi u Poljskoj gdje se priprema za start nove sezone koju će kiparski klub otvoriti utakmicom protiv prvaka Makedonije Vardara iz Skoplja.

Poljski novinari iskoristili su Štilićev boravak u zemlji u kojoj je stekao igračku afirmaciju, te napravili opširan intervju u kojem je najviše govora bilo o predstojećem meču Lecha iz Poznana i Sarajeva.

“U Poljsku je uvijek lijepo doći. Ipak sam tu proveo nezaboravne trenutke i postigao najveće uspjehe u dosadašnjoj karijeri. Poljska je moja druga zemlja“, izjavio je Štilić koji je potvrdio da je imao ponudu Lecha da se vrati u ovaj klub što je odbio zbog mnogo bolje ponude koja je došla sa Kipra.

Semir je mišljenja da poljski prvak ima ulogu favorita u predstojećem dvomeču protiv šampiona naše zemlje.

“Kvalitet Sarajeva nije upitan. Kao klub su proteklih godina rapidno napredovali, pa danas u svojoj ekipi imaju niz kvalitetnih igrača. Uskoro bi Sarajevo moglo postati jedan od vodećih klubova iz ovog dijela Evrope. Moraju biti strpljivi i ići korak po korak. Lech je favorit i smatram da će proći dalje, iako ne smiju potcijeniti Sarajevo“, izjavio je Štilić, te povukao paralelu između trenutnog kvaliteta Sarajeva i Željezničara.

“Željezničar i sa mladim igračima koji su stasali u vlastitom pogodnu igra veliku ulogu u bh. fudbalu. Za dvije godine kada oni stasaju Željezničar će u potpunosti biti ravnopravan Sarajevu“, dodao je Štilić.