Ofanzivac Servettea
76

Stevanović: Nisam očekivao nagradu za igrača sezone, od Omeragića se mnogo očekuje

Piše: N. Kustura
Stevanović primio nagradu za najboljeg ovosezonskog igrača Servettea (Foto: FC Servette)
Stevanović primio nagradu za najboljeg ovosezonskog igrača Servettea (Foto: FC Servette)
Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Miroslav Stevanović proglašen je za najboljeg igrača Servettea u protekloj sezoni, a za portal Klix.ba je istakao kako ga je ovo priznanje iznenadilo.

"Zbog povrede nisam nastupao u posljednjem meču protiv Rapperswila, ali sam došao na stadion pružiti podršku saigračima kako bi došli do nove pobjede. Međutim, neposredno pred početak utakmice su mi rekli da ću dobiti priznanje za koje nisam ni znao da ga dodjeljuju. Na poluvremenu utakmice mi je uručena i nagrada. Lijep je osjećaj kada znam da neko cijeni moje partije, iako smo u drugoj polovini sezone pali u formi i ekipa i ja", rekao nam je Stevanović.

Nekadašnji igrač Željezničara nije nastupio protiv Rapperswilla zbog povrede, baš kao i u prošlom susretu s Willom.

"Već neko vrijeme imam bolove, odnosno problem s aduktorom. Zbog toga smo odlučili da preskočim posljednje dvije utakmice, kako bih zaliječio povredu i potom spremno dočekao početak priprema", istakao je.

Kobni meč protiv Xamaxa

Stevanović je za Servette u Challenge ligi odigrao 31 utakmicu i postigao osam pogodaka uz devet asistencija.

"Prva polusezona je bila dobra. Bili smo u vrhu tabele i svim smo igrali dobro. Međutim, uslijedila je ta, prema mom mišljenju, kobna utakmica protiv Xamaxa uoči zimske pauze. Bježali su nam pet bodova, ali smo imali vodstvo do 88. minute i priliku da priđemo na svega dva boda zaostatka. Ipak, oni su tada preokrenuli rezultat i otišli na osam bodova prednosti. Sve je poslije nekako palo. U suštini, nisam zadovoljan sezonom, jer smo mogli i morali biti bolji", kazao je Stevanović.

Miroslav je u švicarski klub došao prošlog ljeta kao slobodan igrač te potpisao ugovor do 2020. godine.

"Lijepo mi je ovdje i nisam razmišljao o napuštanju ekipe. Sada mi je prvobitni cilj da se dobro odmorim, zaliječim povredu, a o nastavku karijere ćemo pričati kada dođe vrijeme za to", tajnovit je Stevanović.

Veznjak je ranije znao obući i dres A reprezentacije, ali ističe da nema mnogo ambicija u tom pogledu.

U Želji ne trebaju biti razočarani

"Imam 28 godina i polako mi se primiče penzija pa je bolje da šansu dobijaju mlađi igrači", bio je kratak.

Sa Stevanovićem u Servetteu igra i Nedim Omeragić, 19-godišnji napadač porijeklom iz BiH.

"U posljednjih nekoliko utakmica bio je standardan, a i postigao je nekoliko golova. Radi se o mladom napadaču koji ima osjećaj za gol. Mislim da će u Servetteu naredne sezone ozbiljno računati na njega, jer je pokazao određeni kvalitet za svoje godine. Do sada je nastupao za neke mlađe selekcije Švicarske, ali iz razgovora s njim smatram da bi mu bila čast kada bi dobio poziv iz BiH", otkrio nam je Miroslav koji se za kraj razgovora osvrnuo i na svoj prethodni klub.

"Pratio sam igre i rezultate Željezničara u protekloj sezoni. Imam dosta prijatelja na Grbavici s kojima sam u kontaktu. Očekivao sam titulu, međutim, ne treba biti razočaran. Osvojen je Kup, odnosno trofej koji se dugo čekao u Željezničaru. Mislim da to može biti dobra priprema kako bi se u narednoj sezoni napala titula", rekao je Stevanović.