Prve procjene s terena
0

Šteta na stadionu Koševo veća od 30.000 KM

Piše: N. Jamaković
Navijačkim neredima nakon jučerašnje utakmice između Sarajeva i Širokog pričinjeno je više od 30.000 KM štete na stadionu, rekla je u razgovoru za Sarajevo-x.com Jasmina Polić, direktorica Centra za sport i rekreaciju koji upravlja stadionom.

Prema njenim riječima, šteta je nanesena u obje svlačionice, upravnoj zgradi, a stradali su i tunel za igrače, te svečani salon gdje je zapaljena tenda. Također, uništeno je više od 300 stolica i potrgane su mreže na golovima.

"Izašli smo na stadion zajedno s policijom i tužiocem. Tu je i Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar, koja je vlasnik stadiona. Ogorčeni smo i mogli bismo svašta reći pa ću se suzdržati. U svakom slučaju uprava Centra će održati sastanak na kojem će zauzeti stav u vezi s neredima. Smatram da FK Sarajevo treba nadoknaditi štetu", kazala nam je Polić.

Dodala je kako je za nju nepojmljivo da se niko iz Uprave FK Sarajevo nije jutros pojavio na stadionu.

"Oni su trebali oštro osuditi ovo što se dogodilo, baš kao što trebaju raditi na tome da se ne dešavaju ovakve stvari. Mi smo ranije razgovarali o modernizaciji ovog stadiona, a sad moramo razgovarati o njegovoj sanaciji. Mislim da treba napraviti određene pomake u infrastrukturi u smislu postavljanja zaštitnih ograda, ali i dobro povesti računa o onome što se unosi na stadion. Tu je dosta kamenja, a znamo da ga na stadionu nema. O pirotehnici da i ne pričamo", razočarana je direktorica Polić.

Očekujemo da se u toku dana oglase iz Uprave FK Sarajevo ili Udruženja navijača.