Nakon Luksemburga
105

Šta kažu čitatelji Klix.ba: Hadžibegić najviše kriv za debakl, ali nije jedini

D. P.
Nezadovoljstvo navijača je evidentno (Foto: T. S./Klix.ba)
Nezadovoljstvo navijača je evidentno (Foto: T. S./Klix.ba)
Prema anketi u kojoj su učestvovali čitatelji portala Klix.ba, glavni krivac za loše rezultate reprezentacije Bosne i Hercegovine je selektor Faruk Hadžibegić, no on nije jedini zaslužan.
BiH je trećim vezanim porazom bez postignutog gola došla u situaciju da već u četvrtom kolu ima samo matematičke šanse za direktan odlazak na Evropsko prvenstvo. Koliko god smo loši bili ranije, teško je sjetiti se kada smo posljednji put već nakon četvrtog kola bili ovako daleko od plasmana na veliko takmičenje.

Tokom utakmice, publika na Bilinom Polju iskazala je nezadovoljstvo selektorom Hadžibegićem te je pozvala na njegov odlazak.

Rezultati ankete koja je još uvijek aktivna
Rezultati ankete koja je još uvijek aktivna

Klix.ba je svoje čitatelje u anketi pitao koga smatra zaslužnim za loše rezultate Zmajeva, a najviše odgovora, njih 8.000 smatra da je Hadžibegić glavni krivac za to.

No, on nije jedini. Skoro 5.500 glasova dobio je i odgovor "svi reprezentativci BiH", što pokazuje da je javnost u BiH nezadovoljna i igrama samih Zmajeva na terenu.

Lideri ekipe Edin Džeko i Miralem Pjanić dobili su oko 1.700 glasova, a odgovor "neko drugi", koji uključuje i ljude iz Nogometnog saveza BiH dobio je 1.280 glasova čitatelja portala Klix.ba u trenutku pisanja objave.

Naravno, kako je anketa još uvijek aktivna, očekuje se još glasova, a svoje mišljenje možete iskazati u priloženom članku.