Francuski Liga kup
20

VIDEO / St. Etienne izbacio PSG nakon penala

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Bogati francuski prvoligaš PSG propustio je priliku za osvajanje jednog trofeja u aktuelnoj sezoni. U četvrtfinalu francuskog Liga kupa Parižane je boljim izvođenjem penala izbacio St. Etienne.

Početkom mjeseca St. Etienne je napravio senzaciju, pobijedivši PSG u prvenstvu na Parku prinčeva s 2-1, a utakmicu je obilježio crveni karton najveće zvijezde domaćih Zlatana Ibrahimovića. U utorak ova dva kluba nisu odigrala ni približno tako sadržajnu utakmicu. Ibrahimović je bio na terenu svih 120 minuta, ali ovom prilikom nije uspio odvući tim Carla Ancelottija do pobjede.

Ni nakon osnovnih 90, ni nakon dodatnih 30 minuta gledaoci na stadionu Geoffroy-Guichard nisu vidjeli pogodak, pa je polufinalistu odlučilo bolje izvođenje jedanaesteraca.

Domaći su se tu pokazali uspješnijim, realizirali su svih pet penala, a pogodili su Cohade, Ghoulam, Brandao, Perrin i Aubameyang. Za PSG je u trećoj seriji promašio Brazilac Thiago Silva što se pokazalo presudnim. Precizni su bili Ibrahimović, Nene i Armand, ali to nije bilo dovoljno. 

Francuski Liga kup, četvrtfinale:

St. Etienne - PSG 0-0, 0-0, 5-3 nakon jedanaesteraca