Nogomet
88

Srna: Svi znaju posljednju želju mog oca

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Kapiten nogometne reprezentacije Hrvatske Darijo Srna prvi se put pojavio pred novinarima nakon smrti oca naglasivši kako ga protiv Češke očekuje najemotivnija utakmica u karijeri.

"Ovo je jako težak trenutak za mene i moju porodicu. Međutim, ja sam spreman. Svi znaju kakva je bila želja mojeg oca, da se vratim i igram za hrvatsku reprezentaciju", kazao je hrvatski kapiten dan uoči susreta protiv Češke u Saint Etienneu.

Srna se želio zahvaliti svima koji su posljednjih dana bili uz njega i njegovu porodicu.

"Posebno se želim zahvaliti mojim suigračima koji su bili uz mene, hvala čelnicima HNS-a, ali i navijačima na brojnim porukama podrške", kazao je Srna.

Srna je istakao kako je otac sve što je imao uložio u njega i njegovu karijeru.

"Da nije bilo njega ne bi bilo niti mene. On je bio najsretniji kada sam na terenu i kada igram nogomet u dresu hrvatske reprezentacije", istakao je Srna.

Kapiten hrvatskog tima i ukrajinskog Šahtara osvrnuo se i na sutrašnjeg protivnika.

"Češka je disciplinirana i taktički dobro posložena momčad, očekuje nas teška utakmica. Ovdje nema favorita, ali isto tako vjerujem u svoju momčad", dodao je.

Posebno je istakao češkog Luku Modrića, Tomaša Rosickyog.

"Rosicky je njihov Luka. Imaju jako dobru kontru u koju izlaze sa četiri, pet igrača. Imaju i opasna krila, čeka nas teška utakmica, ali ako ponovimo igru kao iz utakmice protiv Turske možemo se nadati dobrom rezultatu", smatra Srna.

Srna je naglasio kako je spreman bez obzira na tešku situaciju u kojoj se našao.

"Spreman sam, dat ću sve od sebe. Ja sam sa svoje svadbe odletio na utakmicu reprezentacije propustivši prvu bračnu noć. To bi napravili i svi moji suigrači", podsjetio je Srna.

Srna je naglasio kako na papiru Hrvatska ima tim koji je bolji od onog iz 1998. godine koji je osvojio bronzu na Mundijalu.

"Ali to ne znači da ćemo uzeti medalju. Imamo dobru ekipu, dobrog trenera i stručni štab, odlične navijače i nadam se da ćemo ostaviti srce na terenu i učiniti ponosnim hrvatske navijače", poručio je kapiten reprezentacije Hrvatske.