Nogomet
19

Srđan Savić: Napuštam Mladost, imam nekoliko ponuda iz BiH i inozemstva

Piše: D. B.
Srđan Savić
Srđan Savić
Kraj jesenjeg dijela prvenstva Mladost iz Velike Obarske je dočekala na posljednjoj poziciji sa samo devet osvojenih bodova iz 15 odigranih kola. Član te ekipe je bio i Srđan Savić, koji će uskoro pronaći novi klub.

Mladost je prvenstvo otvorila pobjedom protiv Borca, potom je remizirala s Veležom, a onda su stvari krenule po zlu.

"Imali smo dobar start, ali smo onda počeli s lošim rezultatima. To ne mogu objasniti jer imamo dobru i iskusnu ekipu. No, u nastavku prvenstva se nismo mogli prepoznati. Imali smo nepovoljan raspored, dolazili su nam favoriti pa smo sada posljednji. Ipak, još uvijek je sve otvoreno", izjavio je Savić za portal Klix.ba.

Kako rezultatima Mladosti, Savić nije zadovoljan ni svojom formom, zbog čega će na proljeće promijeniti sredinu.

"Nisam zadovoljan formom, mogu puno bolje. U Mladosti neću ostati, imam nekoliko ponuda iz naše lige te jednu ponudu iz inozemstva. Do kraja godine ću znati gdje nastavljam karijeru", otkrio je sada već bivši nogometaš Mladosti.

Da li će ekipa uspjeti osigurati opstanak na proljeće, nije siguran.

"Zaista ne znam, pitanje je šta se događa u klubu, da li će se mijenjati uprava i slično", rekao je Savić.

Prema njegovom mišljenju, promjena u Premijer ligi nema već nekoliko godina, ali se suđenje popravilo.

"Nema većih promjena u ligi posljednjih godina, Uvijek se nekoliko ekipa izdvoji u vrhu, dok se ostali bore za opstanak do posljednjeg kola. Suđenje je sve bolje, to treba istaći", smatra Savić.

Komentarisao je i ideju o smanjenju lige.

"Smanjenje lige je neophodno, idealno bi bilo imati 10 klubova u Premijer ligi. Trokružni sistem takmičenja bi unaprijedio kvalitet takmičenja", završio je Savić.