Nogomet
6

Srđan Grahovac za Klix.ba: Nadam se pozivu novog selektora

Piše: A. D.
Srđan Grahovac
Srđan Grahovac
Iznenađenje posljednjeg kola jeseni u Austriji priredio je Rapid iz Beča, koji je kao gost porazio lidera i aktuelnog prvaka ove zemlje, tim Salzburga.

Odličnu partiju u važnoj pobjedi pružio je Srđan Grahovac, dojučerašnji kapiten mlade reprezentacije BiH, koji je minulog ljeta dres banjalučkog Borca zamijenio dresom Rapida. O prvoj polusezoni u Austriji Grahovac je govorio za Klix.ba.

"U početku sam imao malih problema jer nisam imao radnu dozvolu. Kasnije sam neke mečeve igrao od prve minute, a u nekima sam ulazio i sa klupe. Nisam u potpunosti zadovoljan, ali nisam ni nezadovoljan. Cilj u budućnosti mi je izboriti se za status prvotimca“, izjavio je Grahovac.

Rapid bez obzira na bodovni minus u odnosu na vodeći Salzburg ima najviše ambicije.

"Ekipa je mlada i kvalitetna. Cilj nam je naslov prvaka Austrije. Vidjet ćemo koliko je to realno u ovom trenutku. Moramo na kraju biti među dvije najbolje ekipe u Austriji, jer želimo nastup u Ligi prvaka naredne sezone“, kazao je Grahovac.

Nekadašnji kapiten mlade reprezentacije nada se da će se kroz igre u Rapidu jednog dana nametnuti novom selektoru A reprezentacije BiH.

"Ja se nadam pozivu novog selektora, ali isto tako znam da mnogo stvari po tom pitanju zavisi iskljčivo od mene. Siguran sam da će selektor primijetiti ukoliko nastavim pružati dobre partije u timu Rapida“, smatra Srđan.

Sa zanimanjem prati dešavanja u svom bivšem klubu.

"Borac je moj klub i klub gdje sam proveo najljepše trenutke u dosadašnjoj karijeri. Naravno da pratim sva dešavanja u Borcu“, kazao je na kraju Grahovac.