Kvalifikacije za SP
1

Srbija izgubila u Skoplju, Belgija pobijedila Škotsku

Totalsport
Makedonija slavila protiv Srbije (Foto: AFP)
Makedonija slavila protiv Srbije (Foto: AFP)
Nogometaši Srbije upisali su novi veliki kiks u grupi A evropskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu izgubivši na Stadionu Filip II Makedonski 1-0 od Makedonaca.

Drugi je to poraz zaredom tima Siniše Mihajlovića nakon 3-0 posrnuća protiv Belgije u Beogradu prije četiri dana.

Trenutak odluke odigrao se u 59. minuti utakmice. Hasani se ubacio iza leđa gostujuće odbrane, sjajno prihvatio saigračevu dubinsku loptu, te iznudio prekršaj Fiorentinina stopera Nenada Tomovića unutar 16-erca. Domaći su dobili najstrožu kaznu koju je sigurno realizirao Ibraimi, a gosti su ostali s igračem manje jer je Tomović isključen.

Trenutno Mihajlovićeva ekipa ima na kontu četiri boda iz jednako toliko susreta.

U posljednjem dvoboju grupe Belgija je u Bruxellesu pobijedila Škotsku 2-0 izjednačivši se time na vrhu tabele s Hrvatskom. Obje reprezentacije skupile su po deset bodova iz četiri utakmice.

Belgijce je ponovno, kao i prije četiri dana u Beogradu, u vodstvo doveo sjajni 21-godišnji centarfor Aston Ville Christian Benteke, koji je zabio na asistenciju Werderovogveznjaka Kevina de Bruynea u 69. minuti.

Dvije minute kasnije stoper Manchester Cityja Vincent Kompany postavio je konačan rezultat na asistenciju najveće zvijezde u belgijskoj ekipi, 21-godišnjeg Chelseajevog veznjaka Edena Hazarda. 

Kvalifikacije za SP, grupa A:

Hrvatska - Wales 2-0 (Mandžukić 27, Eduardo 58) Makedonija - Srbija 1-0 (Ibraimi 59-11m) Belgija - Škotska 2-0 (Benteke 69, Kompany 71)

Tabela: 1. Hrvatska 10 (4 utakmice), 2. Belgija 10 (4), 3. Srbija 4 (4), 4. Makedonija 4 (4), 5. Wales 3 (4), 6. Škotska 2 (4)