AS
8

Sportski direktor Juventusa došao u Madrid po Higuaina

Totalsport
Gonzalo Higuain (Foto: AFP)
Gonzalo Higuain (Foto: AFP)
Prema pisanju AS-a, sportski direktor Juventusa Fabio Paratici stigao je u četvrtak u Madrid na pregovore s napadačem Real Madrida Gonzalom Higuainom.

Sastao se s ocem, bratom i advokatom argentinskog nogometaša s kojima je pokušao dogovoriti uslove eventualnog ugovora. Higuain bi navodno u redovima novog talijanskog prvaka godišnje mogao zarađivati šest miliona eura, što je znatno više od 3,8 miliona koliko mu iznosi godišnja plaća u Realu.

AS piše da je zanimanje za Higuaina već pokazao i PSG koji financijski može ispuniti sve zahtjeve Reala i samog igrača. No, 24-godišnji Argentinac navodno sa sportske strane nije oduševljen mogućnošću odlaska u Pariz, tačnije želio bi igrati u jačoj ligi od francuske. S te strane Juventus zadovoljava njegove ambicije, a i trener Stare dame Antonio Conte ga je postavio kao glavni cilj u predstojećem prijelaznom roku, čak i ispred Robina van Persieja i Luisa Suareza.

Ostaje pitanje koliku će odštetu tražiti Real ako uopće pristane prodati svoga napadača, te hoće li Juventus biti u stanju ispuniti zahtjeve španskog prvaka.