Nakon dva promašena penala
0

VIDEO / Spahićev Montpellier uzeo bod kod Bordeauxa

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Na velikim su mukama bili nogometaši Bordeauxa u derbiju 27. kola francuskog prvenstva. No, preživjeli su i crveni karton i dva jedanaesterca dosuđena protiv njih, da bi tek u posljednjim trenucima ostali bez pobjede protiv Montpelliera (1-1).

Ogromnu je priliku imao Montpellier da zasjedne na prvo mjesto Le Championnata, doduše s dvije utakmice više. No, na vratima aktuelnog prvaka u nedjelju je sjajan bio Cedric Carasso koji je u manje od deset minuta odbranio dva udarca s bijele tačke.

U 32. minuti je Michaël Ciani u kaznenom prostoru srušio Victora Huga Montana za što je dobio izravni crveni karton. No, udarac Alberta Coste s bijele tačke nije pronašao cilj, tačnije lopta je završila u rukama Carassoa.

Sedam minuta nakon toga gosti su dobili novu priliku. Ovaj je put rukom u šesnaestercu igrao Mathieu Chalme, ali Victor Montano je uprskao i tu priliku, a Carasso je ponovno postao junak.

Kazna za Montpellier je došla u 59. minuti, a strijelac za domaćina je deveti put ove sezone bio Marouane Chamakh. I kad se već činilo da će Bordeaux uzeti sva tri boda, Costa se iskupio za promašeni jedanaesterac. Kad nije uspio pogoditi s bijele tačke, pogodio je iz slobodnog udarca, zahvaljujući i lošoj reakciji dotadašnjeg junaka Carassoa.

U dresu gostiju svih 90 minuta odigrao je kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić. Zaradio je žuti karton.

Priliku da se približi Bordeauxu propustio je Marseille koji je odigrao samo 1-1 protiv Lorienta, a istim je rezultatom završila i treća nedjeljna utakmica u kojoj je Grenoble dočekao Le Mans.

Le Championnat, 27. kolo:

Bordeaux – Montpellier 1-1 (Chamakh 59 / Costa 90+4) Marseille – Lorient 1-1 (Niang 43 / Koscielny 64) Grenoble – Le Mans (Akrour 2 / Maiga 50)