Kapiten Zmajeva i stoper Seville
1

Spahić: Stevanović je odličan igrač i pomalo stidan

Klix.ba
Spahić u studiju klupske televizije
Spahić u studiju klupske televizije
Emir Spahić, nogometaš Seville i kapiten bh. nogometne reprezentacije, pohvalio je svog novog saigrača u klubu Miroslava Stevanovića.

U intervjuu za zvaničnu klupsku televiziju tima iz Andaluzije, Spaha je govorio o svojoj dosadašnjoj karijeri, ali i budućim planovima u Sevilli, čiji je cilj, kazao je kapiten Zmajeva, osigurati jedno mjesto na tabeli Primere koje vodi u evropska takmičenja.

"U svlačionici vlada odlična atmosfera, stvarno nevjerovatna. Imamo ekipu sa velikim potencijalom, ali nedostaje nam malo sportske sreće", kazao je Spahić.

Miroslav Stevanović je stigao u Sevillu, a očekivanja kluba i trenera su velika.

"On je odlična osoba, poznajem ga iz reprezentacije BiH. Sa nama je već sedmicu i rijetko priča. Pitao sam ga zašto je takav, ali on je veoma sramežljiv i poštuje druge osobe. Kao igrač nije dobar, već je odličan. Veliki profesionalac i radnik sa ogromnim potencijalom. U reprezentaciji igra na lijevom i desnom krilu, a može igrati i u sredini terena", kazao je Spahić.

Stoper Seville govorio je i o protekloj godini koju je opisao kao veoma tešku.

"Pričale su se stvari koje nisu istinite. Ne razumijem kako je neko mogao govoriti da nisam povrijeđen i da ne želim igrati za Sevillu. Nakon toga došao je trener Michel, koji mi je izuzetno pomogao. Rekao mi je kako mu nije važno šta drugi pričaju i da mu trebam u ekipi", kazao je između ostalog jedan od najboljih stopera Primere u ovoj sezoni.

"Nije mi žao što sam došao iz Francuske. Nalazim se u velikom klubu i ne razmišljam o onome što se dešavalo u Francuskoj. Ovdje sam sretan, grad je prelijep, kao i ljudi. Kad imaš lijep život onda si zadovoljan svime", dodao je Spahić, koji u Sevilli igra već godinu i po nakon što je prešao iz Montpelliera.