Nogomet
0

SP 2006: Ukrajina u četvrtfinalu

FENA
Nogometaši Ukrajine izborili su plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. U susretu osmine finala Ukrajina je u Kelnu boljim izvođenjem jedanaesteraca savladala Švicarsku s 3:0. Rezultat nakon 90 minuta i dva produžetka bio je 0:0.

Susret je pred 45.000 gledalaca sudio Meksikanac Benito Archundia.

Ukrajinci su u svom debiju na svjetskim prvenstvima uspjeli proći u četvrtfinale. Utakmica je riješena boljim izvođenjem penala Ukrajinaca, a junak susreta bio je golman Šovkovski koji je Švicarcima odbranio dva penala.

Susret je, inače, protekao u obostranoj borbenoj igri, ali bez velikih prilika. U prvom poluvremenu obje ekipe su imale po jednu dobru priliku, kada su Ševčenko i Frei pogodili stative. Ostatak meča, kao i dva produžetka protekli su bez ozbiljnih prilika, pa je rezultat nakon 120 minuta ostao neriješen 0:0.

U izvođenju jedanaesteraca mnogo prisebniji su bili Ukrajinci, koji su pogodili tri od četiri pokušaja. Jedini je promašio kapiten Ševčenko u prvoj seriji. S druge strane Švicarci nisu pogodili niti jedan od tri pokušaja. Golman Ukrajinaca Šovkovski zaustavio je udarce Stelera i Cabanasa, dok je Barnetta pogodio prečku.

Ukrajina će u četvrtfinalu 30. juna igrati protiv Italije.