Branio Viniciusa i Balea
38

Solari najavio novi El Clasico: Želja nam je uvijek ista, a to je pobjeda

Klix.ba
Santiago Solari (Foto: EPA-EFE)
Santiago Solari (Foto: EPA-EFE)
Trener Real Madrida Santiago Solari najavio je novi El Clasico, ovaj put ligaški, koji će se u subotu od 20:45 sati odigrati na Santiago Bernabeu stadionu.

Barcelona je u srijedu porazila Real Madrid u uzvratnoj utakmici Kupa Kralja rezultatom 3:0, što ih je nakon 1:1 u prvom meču odvelo u finale u kojem će igrati protiv Valencije.

Taj meč je iza nas, a sva pažnja trenutno je usmjerena na ligaški El Clasico koji će se odigrati u subotu. Trener Real Madrida kaže da je svaka utakmica jako bitna za njegov tim.

"Dočekat ćemo i ovaj El Clasico kao i prethodni, odnosno, želja nam je ista, a to je pobjeda. Svi mečevi su nam jednako važni, a da me to pitate za dva mjeseca, ja bih vam isto odgovorio. Trenutno ne razmišljamo o Ajaxu, sav fokus je na narednoj utakmici i sudbina je htjela da to bude veliki derbi protiv Barcelone", rekao je Solari.

Solari je nakon toga imao samo riječi hvale za mladog Brazilca Juniora Viniciusa koji je u prvom meču propustio nekoliko dobrih prilika.

"Volim gledati pozitivne stvari koje nogometaši rade. Vinicius ima mnogo pozitivnih stvari, njegova sposobnost, kvalitet i spremnost da uči kako bi mogao podnijeti pritisak, a to je mnogo stvari za ovako kratak period", istako je Solari.

Također, trener Real Madrida zaštitio je Garetha Balea koji se nalazi na velikom udaru španske javnosti.

"Svi igrači su važni za Real Madrid, Bale je odigrao svaku utakmicu nakon povrede i postigao je puno pogodaka", kazao je za kraj strateg Kraljevskog kluba.

Još jednom podsjećamo, meč između Real Madrida i Barcelone igra se u subotu s početkom u 20:45 sati.