Nogomet
41

Soccerly.com: Nakon utakmice protiv Argentine, put BiH na SP-u će biti lakši

Klix.ba
Uoči utakmice Zmajeva sa Nigerijom svjetski mediji pišu uveliko o šansama BiH o daljem plasmanu u Svjetskom prvenstvu. Portal soccerly.com objavio je tekst u kojem piše da će "sve biti lakše za bh. tim nakon utakmice s Argentinom".
Ističu da, iako je Nigerija afrički šampion, nema igrača koji je ni blizu dobar kao Messi. Podsjećaju da je ova reprezentacija odigrala 0:0 s Iranom, te da su sve opcije moguće, a da BiH, iako je izgubila 2:1 od Argentine, i dalje ima velike šanse da prođe dalje.

"Nismo još pokazali sve za što smo sposobni. Nadam se da će Argentina pobijediti u druge dvije utakmice jer će onda biti borba između Irana, Nigerije i BiH. Ubijeđen sam da imamo još zbog čega igrati", kazao je selektor naše reprezentacije Safet Sušić, prenosi soccerly.com.

Pišu kako je naša zemlja sretna što se nalazi na najvećem fudbalskom takmičenju prvi put, te da su naši reprezentativci dobro prodrmali Argentinu.

"Protiv Argentine Sušić će postaviti Vedada Ibiševića koji je postigao gol protiv Argentine kada je ušao kao zamjena i igrat će skupa s Džekom. To je pristup s kojim su prošli kvalifikacije, a Bosanci su jedan od najuspješnijih evropskih timova kada su u pitanju golovi jer su postigli 30 pogodaka u 10 utakmica. Nigerija očekuje da će pobijediti Iran, a na drugu utakmicu gledaju kao na meč koji moraju pobijediti", piše soccerly.com.

"To je za nas kao finalni meč", rekao je golman Nigerije Vincent Enyeama.

Nigerijci su motivirani i odlučni da uspiju u Brazilu kako bi podigli svijest javnosti o samoubilačkim bombaškim napadima usmjerenim protiv praćenja Svjetskog prvenstva u njihovoj zemlji. Prema izjavama policajca, ubijeno 14 osoba, a ranjeno najmanje 26 osoba.

"Znamo da pobjedom protiv BiH nećemo vratiti živote svih onih koji su poginuli, ali to će biti naš način da izrazimo žaljenje zbog gubitka", rekao je Emmanuel Attah.