Nogomet
2

Službeno: Cabaye u PSG-u, De Jong u Newcastleu

Totalsport
Yohan Cabaye (Foto: AFP)
Yohan Cabaye (Foto: AFP)
Francuski vezni nogometaš Yohan Cabaye (28) prošao je ljekarske testove i potpisao ugovor s PSG-om, potvrdio je u srijedu klub s Parka prinčeva.

Cabaye dolazi iz Newcastlea u kojem je proveo posljednje dvije i pol sezone. Engleski mediji navode da je PSG platio Svrakama 20 miliona eura odštete, a mogao bi dodati još tri ovisno o igračevim uspjesima. Cabaye je s aktuelnim francuskim prvakom potpisao ugovor na tri i pol godine.

Prije Newcastlea, francuski reprezentativac bio je član Lillea u kojem je i počeo karijeru. U aktuelnoj sezoni Premierlige u 19 utakmica postigao je sedam pogodaka i tri puta asistirao.

A na dan kad je prodao Cabayea, Newcastle je i doveo jednog igrača, doduše ne na istoj poziciji. Iz Borussije Mönchengladbach je na posudbu došao 23-godišnji holandski napadač Luuk de Jong, a engleski će klub na ljeto imati mogućnost otkupa igračevog ugovora.

De Jong je karijeru počeo u De Graafschapu, a potom je tri godine igrao za Twente u čijem je dresu u sezoni 2011/12 postigao 25 prvenstvenih pogodaka. To je ljeto prešao u Mönchengladbach u kojem se nije najbolje snašao, pa će sada sreću pokušati pronaći na St. James' Parku.