Savladali Zmajeve
53

Slovaci o atmosferi u Zenici: Glas komentatora odjekivao je praznim tribinama

N. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u 10. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo poražena od Slovačke u Zenici s 2:1, a na Bilinom polju bilo je mnogo novinara iz Slovačke.

Svi su bili iznenađeni što je utakmica počela pred gotovo praznim tribinama, na kojim je bilo nešto više od 2.000 gledalaca, kao i povicima bh. navijača koji su tražili odlazak Save Miloševića s klupe našeg nacionalnog tima.

O tome su Slovaci pisali i u svojim izvještajima koji se mogu naći na portalima s domenom ove zemlje.

"Naše Sokolove nije dočekala ​​tradicionalno burna atmosfera na tribinama stadiona Bilino polje u Zenici, Bosni i Hercegovini prijeti kazna zbog navijačkih nereda, a tribine na koje može stati 15.000 gledalaca gotovo su prazne", piše portal sport.sk.

Slovaci iznenađeni zbog praznih tribina (Foto: Screenshot)
Slovaci iznenađeni zbog praznih tribina (Foto: Screenshot)

"Domaći navijači ne hrle na stadion zbog bojkota nogometnog saveza, o čemu nam govori jedan od bh. novinara", dodaju Slovaci.

Slovački mediji izrazito su zadovoljni pobjedom i igrom svog tima koji je kolo ranije osigurao plasman na Euro u Njemačkoj.

"Došli, vidjeli i pobijedili", naslov je na sajtu sportnet.sme.sk.

"Bosanci su hvalili našu organizovanu odbranu, a glas televizijskog komentatora odjekivao je gotovo praznim tribinama. Imali su kaznu UEFA-e koja je smanjila kapacitet za 3.000, ali to nije ni najmanje utjecalo na tako lošu posjetu", piše sajt futbalsfz.sk.

Oduševljeni su Slovaci i nastupom svog napadača Roberta Boženika, nogometaša portugalske Boaviste, koji je sinoć bio strijelac gola u Zenici. Tako je prekinuo dugi post jer od 2021. godine nije pogodio u dresu reprezentacije. Burno je proslavio gol s navijačima, a u razgovoru za slovačke medije istakao je da mu je pao ogroman kamen s leđa.

Podsjetimo, Slovačka je kvalifikacije završila na drugom mjestu naše grupe, odmah iza Portugala te su se te dvije selekcije plasirale na Euro. BiH je takmičenje okončala tek na petoj poziciji od šest reprezentacija. Iza je ostao samo slabašni Lihtenštajn.