Nogomet
5

Sloboda savladala Čelik, Mladost konačno slavila, Radnik kiksao protiv Viteza

Piše: O. T.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U 17. kolu BHT Premijer lige Sloboda je u gostima rezultatom 2:0 savladala Čelik, Krupa je kod kuće minimalnim rezultatom 1:0 pobijedila Široki, Vitez je u Bijeljini uzeo bod protiv Radnika (1:1), a Mladost je na svom terenu konačno stigla do pobjede savladavši Olimpic (3:0).

Sloboda pod vodstvom Vlade Jagodića još uvijek ne zna za poraz i sada u posljednjih šest ligaških mečeva ima dvije pobjede i četiri remija. Doda li se tome i meč protiv Sarajeva u gostima kada je bilo 1:1 i kada se još uvijek čekao dolazak novog trenera na klupu Slobode, tuzlanski klub sada ima niz od sedam utakmica bez poraza u ligi.

Čelik je upisao 12. poraz ove sezone, odnosno drugi od dolaska Nedima Jusufbegovića na mjesto trenera. Jusufbegović je upisao i jednu pobjedu, onu protiv posljednjeplasiranog Olimpica u 15. kolu na Bilinom Polju.

Sloboda je do golova stigla u drugom poluvremenu, a svoju sjajnu golgetersku formu nastavio je prvi strijelac lige Sulejman Krpić koji je u 70. minuti upisao svoj 11. ligaški gol. Konačnih 2:0 postavio je Asim Zec golom u 73. minuti.

Nakon pet uzastopnih utakmica bez poraza u ligi pri čemu je upisala čak četiri poraza Mladost iz Doboja kod Kaknja je konačno slavila. Izabranici Husrefa Musemića su na domaćem terenu savladali Olimpic rezultatom 3:0. Golove su postizali Maksimović (33'), Husić (67') i Laštro (77').

Još jednu pobjedu, svoju devetu u sezoni upisala je Krupa koja savladala Široki Brijeg rezultatom 1:0. Ovo je druga uzastopna pobjeda Krupe nakon što je prethodno povezala dva ligaška poraza. Na drugoj strani Široki je prekinuo niz od tri ligaške utakmice bez poraza. Meć je odlučio Dujaković u 39. minuti.

Radnik je na domaćem terenu u Bijeljini kiksao protiv Viteza odigravši neriješeno (1:1).

VItez je poveo preko Dedića u 21. minuti, a konačnih 1:1 postavio je Bajić u 84. minuti.