Apelaciona komisija odlučila
0

Sloboda i Sarajevo ponovo igraju 24. marta

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Apelaciona komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, koja je danas zasjedala povodom "slučaja Gavarić" donijela je odluku da se utakmica 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Sarajeva ponovo odigra.

Time je potvrđena odluka Takmičarske komisije koja je pronašla kompromisno rješenje i, suprotno pravilniku NSBiH, odlučila da se sporna utakmica odigra ponovo 24. marta.

Kako saznaje Sarajevo-x.com, Apelaciona komisija odluka je donesena sa četiri glasa za i dva glasa protiv odigravanja nove utakmice. Za ponavljanje utakmice bili su Duško Vulović, Stipe Čališ, Mirko Škegro i Slobodan Radulj. Protiv odluke Takmičarske komisije bili su Edin Hašić i Adin Brajić koji su smatrali da bi utakmica trebala biti registrovana rezultatom 3:0 za Sarajevo.

Fudbalski klub Sarajevo će, prema našim informacijama, žalbu uputiti Izvršnom odboru NSBiH, a vjerovatno i krovnoj evropskoj nogometnoj organizaciji UEFA-i.

Podsjećamo da je spor oko utakmice između Sarajeva i Slobode, koja je završena rezultatom 3:1 nastao nakon što je otkriveno da je igrač tima sa Tušnja Stefan Gavarić nastupio sa tri žuta kartona.