Nogomet
0

Slišković: Za ljepotu je potreban protivnik, a moja ekipa to nije bila

Piše: E. M.
Nogometaši Čelika danas su na Bilinom Polju protiv ekipe Širokog Brijega pokazali odličnu igru i zalaganje, a sa tim se složio i šef stručnog štaba gostiju Blaž Slišković.
Blaž Slišković (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Blaž Slišković (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Slišković je nakon današnjeg susreta kazao da su domaćini odigrali dobru utakmicu, ali da je za potpuni ugođaj bilo potrebno zalaganje i njegove ekipe.

"Čelik može da bude i mora biti zadovoljan i igrom i rezultatom. Danas su odigrali kvalitetnu utakmicu od prve do zadnje minute, ali za nešto lijepo trebaju dva protivnika. Ja danas svoju ekipu nisam tako doživio i smatram da nisu sudjelovali u ovoj ljepoti. Ovo je najlošija predstava moje ekipe posljednjih utakmica koliko ih ja vodim, ali sve ovo ne umanjuje veličinu i značaj igre Čelika. Imali smo dosta pogrešaka da toliki broj nije mogao ostati nekažnjen. Ja svima zaista čestitam jer su kvalitetno odigrali utakmicu za razliku od Širokog Brijega", izjavio je Slišković.

Blaž Slišković i Elvedin Beganović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Blaž Slišković i Elvedin Beganović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

On je još dodao da njihova borba za titulu na papiru možda jeste završena, ali si istakli da će se do posljednjeg kola truditi da prvenstvo učine zanimljivim.

"Tako izgleda na papiru, ali četiri boda razlike sa Sarajevom ne mora značiti da je titula izgubljena. Imaju još utakmica odigrati, osim ako ste upisali Sarajevo kao prvaka još prije deset kola. Mi se preko Kupa nadamo plasmanu u Evropu, ali trudit ćemo se da postignemo dobre rezultate i u prvenstvu kako bi bilo neizvjesno do kraja", zaključio je Slišković.

Nakon dobre analize Sliškovića, prvi trener Čelika Elvedin Beganović mogao se samo složiti sa mišljenjem gostujućeg trenera.

Elvedin Beganović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Elvedin Beganović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

"Moram da kažem da sam ponosan na svoje momke gdje su pokazali veliki kvalitet. Malo nam je trebalo da postignemo pogotke, a i Široki je iskoristio naš trenutak nepažnje. Složio bi se sa Sliškovićem da smo zasluženo slavili i dominirali, a pokušat ćemo zadržati ovu igru i u narednom periodu", izjavio je Beganović.