I danas je zvijer
4

Slavni Brazilac u 50. godini otkrio tajnu impresivnog izgleda: Moje tijelo je mašina

N. M.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Legendarni brazilski nogometaš Ze Roberto poznat je po svom impresivnom izgledu iako će ove godine ući u šestu deceniju života.

U julu će Ze Roberto napuniti 50 godina, i dalje se može pohvaliti isklesanom figurom, a razgovor s njim objavio je ugledni španski list Marca.

Za Marcu je Ze Roberto otkrio tajnu svoje dugovječnosti u nogometu jer je igrao do 44. godine, kada se oprostio u dresu Palmeirasa.

Kaže da je svoju karijeru produžio onog trenutka kada je shvatio da je njegovo tijelo mašina.

"Svako živo biće mora imati svoje slobodno vrijeme, ali čovjek mora da razumije i da ima karijeru i da će biti vremena za sve. To što sam ja radio sa svojim tijelom je sve bilo s razlogom da produžim karijeru i budem najbolji u svojoj profesiji. Tijelo je bilo moj radni instrument, a kada sam počeo voditi brigu o njemu, to mi je produžilo karijeru", objasnio je Ze Roberto.

Kaže da je dugo godina bio jako usmjeren na prehranu, fizičku pripremu i oporavak.

"Shvatio sam da je moje tijelo mašina i da treba održavanje", dodao je Ze Roberto.

Impresivnu formu i figuru Ze Roberto održava i nakon karijere, pošto ju je okončao 2017. godine, a i dan danas izgleda impresivno na čemu mu mogu pozavidjeti gotovo svi aktuelni nogometaši.

Najdublji trag je Ze Roberto ostavio igrajući za Bayern Minhen, za koji je nastupio 248 puta, postigao 20 golova i upisao 62 asistencije. Još je igrao i za Leverkusen, Gremio, HSV, Santos i Real Madrid.

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 84 utakmice i postigao 6 golova.