Čudnije ne može
1

Skandal o kojem bruji Engleska: Silva nije isključen, kasnije pomogao preokret Chelseaja

D. P.
Silva je rukama namjerno zaustavio kretanje lopte (Foto: Screenshot)
Silva je rukama namjerno zaustavio kretanje lopte (Foto: Screenshot)
Veliki skandal dogodio se u manjem londonskom derbiju između Crystal Palacea i Chelseaja kada sudija nije pokazao crveni karton Thiagu Silvi.

Chelsea je gubio od Crystal Palacea na teškom gostovanju, ali je nekako uspio napraviti preokret i doći do velika tri boda. Duel je obilježio sporan moment o kojem bruji Engleska.

Svi mediji šokirani su činjenicom da sudija Chris Kavanagh nije pokazao direktan crveni karton zbog poteza Thiaga Silve.

Brazilski stoper je izgubio loptu kao posljednji igrač u odbrani Chelseaja, a onda je rukama zaustavio njeno kretanje kako domaći ne bi postigli pogodak za 2:0. Kavanagh je gledao VAR snimak i iz nekog razloga dodijelio samo žuti karton Silvi iako je direktno spriječio gol-šansu namjernim igranjem rukom.

Video pogledajte OVDJE!

Za još veći kuriozitet trebali smo sačekati samo još pet minuta. Igrao se 38. minut kada je Silva asistirao Pierre-Emericku Aubameyangu za poravnanje Chelseaja.

Do kraja utakmice Connor Gallagher postigao je fantastičan pogodak za konačnih 1:2 i prvu pobjedu Grahama Pottera u Premier ligi otkako je preuzeo klupu Chelseaja.