Čuveni Fabio Grosso
0

Sjećate li se junaka Italije iz 2006. godine? Uveo je ekipu u Seriju A i onda odlučio otići

D. P.
Grosso se posvetio trenerskoj karijeri (Foto: Twitter)
Grosso se posvetio trenerskoj karijeri (Foto: Twitter)
Fabio Grosso, legenda italijanske nogometne reprezentacije i čovjek koji je svojim golovima direktno donio Italiji posljednju titulu prvaka svijeta (2006. godine), iznenađujuće je napustio ekipu koju je uveo u Seriju A.

Grosso se proslavio na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine kada je maestralnim nastupima, ali i golovima, donio Italiji posljednji trofej na Mundijalu, a igra sudbine željela je da on postigne baš posljednji pogodak u finalu protiv Francuske.

Nakon okončanja igračke, Grosso se posvetio trenerskoj karijeri i u tek završenoj sezoni izborio je najbolji rezultat kratke karijere. Sa Frosinoneom je osvojio titulu prvaka u Seriji B i dominantnom igrom izborio je promociju u najelitniji rang italijanskog nogometa.

No, u elitnom rangu italijanskog nogometa neće voditi ovu ekipu. lako je relativno lako izborio Seriju A, Grosso neće ostati u Frosinoneu, izvijestio je ugledni Sky Sports.

Kako je prenijelo italijansko izdanje Sky Sportsa, Frosinone se u Seriju A vraća bez Grossa, koji je na prijelomnom sastanku u srijedu dogovorio razlaz nakon isteka ugovora s klubom.

Grosso je vezan za klub iz Ciociara do 30. juna, a Frosinone će se sada dati u potragu za novim trenerom. Podsjetimo, Grosso je u ovaj klub stigao tokom 2021. godine, kada je naslijedio još jednog svjetskog prvaka iz 2006. godine, Alessandra Nestu.