Nogomet
0

Široki Brijeg u posljednjim trenucima utakmice pobijedio Sarajevo na Koševu

Piše: N. J.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva poraženi su od ekipe Širokog Brijega 1:2 u posljednjoj utakmici 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Susret je odigran na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Sarajevo je znatno bolje otvorilo utakmicu i bilo bolji rival sve do 30. minute, kada Vule Trivunović pogađa vlastiti gol, čime je Široki došao u vodstvo 0:1. Nakon toga, gosti su stvorili dvije vrlo ozbiljne prilike za povećanje vodstva, ali je u tim trenucima Bordo tim spasio golman Bandović.

U nastavku je Sarajevo krenulo ofanzivno što se isplatilo u 60. minuti. Travančić je dobro proigrao Suljića koji izbija sam pred Bilobrka i rutinski prebacuje loptu preko njega u mrežu, za izjednačenje rezultata 1:1.

Sarajevo ipak nije moglo do potpunog preokreta, ali zato su gosti preko Šilića u posljednjim trenucima susreta došli do novog gola i velike pobjede. Nakon odigrana tri kola Sarajevo ima četiri, a Široki Brijeg sedam bodova. Prvi je Željezničar sa maksimalnih devet bodova.

Trener Širokg Slaven Musa je nakon utakmice kazao kako je njegov tim dovoljno iskusna ekipa te su tako znali kazniti greške Sarajeva i slaviti pobjedu. Trener Sarajeva Husref Musemić je kazao kako je njegov tim sreća napustila, te su izgubili uprkos tome što su imali više od igre.