Nogomet
22

Široki Brijeg rutinski protiv azerbejdžanske Gabale

Piše: A. M.
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Lakše od očekivanog fudbaleri Širokog Brijega na svojoj Pecari porazili su azerbejdžansku Gabalu rezultatom 3:0, plasiravši se tako u drugo pretkolo Evropske lige sa ukupnih 5:0.

Prvo uzbuđenje zabilježili smo pred gostujućim golom već u četvrtom minutu kada je iz neposredne blizine preko gola šutirao Wagner. U 13. minutu Hajiyev je centrirao sa desne strane, a loptu u padu glavom zahvatio Dodo čiji je udarac odbranio golman Širokog Brijega Antonio Soldo.

Semafor je pokrenut u 17. minutu, sjajnu solo akciju pogotkom je krunisao Goran Zakarić za vodstvo našeg predstavnika.

Deset minuta kasnije Mirko Marić lijepo je poslužio Wagnera koji iz izgledne situacije šutira dosta loše. Minut kasnije već je bilo 2:0. Wagner je imao ulogu asistenta, a mrežu gostiju zatresao je Mirko Marić. Dva minuta prije kraja kod gostiju je prijetio Hajiyev, ali se ponovo istakao Antonio Soldo. Do kraja prvog dijela kod gostiju je još prijetio Cristea.

U desetom minutu nastavka Zakarić je u ulozi asistenta, a strijelac za 3:0 mladi Mirko Marić. U 62. minutu udarac je iz slobodnog udarca oprobao Laštiro, ali je bio neprecizan. Dva minuta kasnije sjajna akcija Marića i Wagnera, Brazilac je pogodio stativu, a odbijenu loptu Marić je poslao preko gola.

Novu priliku za hat trick Mirko Marić je imao u 68. minutu nakon centaršuta Gorana Zakarića, ali je udarac glavom odbranio gostujući golman Agayev. U sudijskoj nadoknadi prijetio je rezervista Zvonimir Kožulj.

Nakon toga većih uzbuđenja nije bilo, Širokobriježani su upisali zaslužen trijumf i ostvarili plasman u drugo pretkolo Evropske lige.