Nogomet
0

Široki Brijeg dočekuje Zvijezdu, ambiciozni Travnik gostuje Slaviji

Piše: Edin Isanović
Prvotimci Širokog Brijega (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prvotimci Širokog Brijega (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Preostale dvije utakmice 20. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Široki Brijeg nakon kiksa Sarajeva i Željezničara ima priliku da se uključi u borbu za naslov prvaka. Na megdan im stiže Zvijezda. U timu sa Pecare vjeruju da mogu osvojiti tri boda.

"Naš primiarni cilj jeste izlazak u Evropu. Naravno, ako nam se ukaže prilika uključit čemo se u borbu za prvo mjesto. U okršaju sa Zvijezdom jesmo favoriti, ali to trebamo pokazati na terenu", istakao je Slaven Musa, prvi šef struke domaćih, koji zbog povreda neće moći računati na usluge Peke, Blaića, Plazonjića i Špikića. Ipak, u tim se vraća oporavljeni Wagner.

Gosti iz Gradačca naglašavaju kako će na Pecari pokušati ostati neporaženi.

U drugom okršaju Slavija će u Istočnom Sarajevu odmjeriti snage sa Travnikom. Gosti, koji se nalaze u zoni ispadanja, znatno su se pojačali u zimskom prelaznom roku i sa dosta optimizma gledaju na nastavak prvenstva.

Također, i domaći se nalaze u opasnoj zoni pa je okršaj sa Vezirima vide kao idealnu priliku da se približe sredini tabele. Za izabranike Slaviše Božičića nema puno filozofije – težit će osvajanju tri boda.

BHT Premijer liga, 20. kolo:

Široki Brijeg – Zvijezda 14:30 sati Slavija – Travnik 14:30 sati

Rezultati utakmica odigranih u subotu: Čelik – Sarajevo 1:0 Olimpic – Velež 0:1 Radnik – Željezničar 0:0 Zrinjski – Vitez 2:0 Leotar – Rudar Prijedor 0:1 Borac – Mladost V.O. 0:1