Plavi u Međugorju
65

Sinan Ramović i Asim Zec na izlaznim vratima Željezničara

K. H.
Sinan Ramović (Foto: T. S./Klix.ba)
Sinan Ramović (Foto: T. S./Klix.ba)
Sinan Ramović i Asim Zec nisu doputovali s ekspedicijom FK Željezničar u Međugorje, a kako Klix.ba saznaje, ovaj dvojac na proljeće vjerovatno neće nositi dres kluba s Grbavice.

Ramović i Zec imaju važeće ugovore s klubom do ljeta 2020. godine, a kako nijedan od njih nije pristao na produženje, Amar Osim odlučio ih je udaljiti iz ekipe te im je poručio da mogu pronaći novi angažman.

Kako saznajemo, Mladen Veselinović i Kemal Osmanković postigli su dogovor s klubom te bi u narednim danima trebali produžiti ugovor.

Željezničar je danas stigao u Međugorje gdje će se pripremati do 30. januara, a nakon toga planiran je povratak u Sarajevo odakle će dan poslije otputovati u Antaliju.

Tokom boravka u Sportskom centru Circle Željo će odigrati tri pripremne utakmice, prvu već 21. januara protiv Veleža, zatim 25. januara protiv Širokog Brijega, a posljednju provjeru u ovom dijelu priprema tim s Grbavice će imati s Rudešom 29. januara.

Plavi su u Antaliji zakazali tri provjere, 3. februara je susret s Olimpijom, 5. februara s Akhmatom, a 10. februara s ukrajinskom Zoryom. Generalnu provjeru pred nastavak sezone Željo će imati 15. februara kada će u Međugorju igrati sa Zrinjskim.