"Nakon Pjanića, Pjanić"
77

Sin Miralema Pjanića oduševio nogometnim vještinama, neodoljivo podsjeća na svog slavnog oca

S. G.
Foto: Screenshot / Twitter
Foto: Screenshot / Twitter
Miralem Pjanić dugo je slovio za jednog od najboljih bh. igrača budući da je godinama nosio igru velikana poput Rome i Juventusa, a stopama slavnog oca mogao bi i njegov sin Edin.

Desetogodišnji Edin Pjanić veliki je zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svijetu i često se mogu vidjeti snimci na kojima demonstrira svoje nogometno znanje.

Novim snimkom na kojem Edin trenira šutirajući na gol u društvu personalnog trenera posebno su oduševljeni navijači Juventusa s obzirom da je to činio u dresu Stare dame.

Sudeći po videozapisu, sve to izgleda prilično dobro, ali jasno je da je pred Edinom još mnogo truda i rada kako bi dosegao nogometne visine kao njegov otac.

Nakon godina provedenih u klubovima poput Lyona, Rome, Juventusa, Barcelone i Bešiktaša, Miralem Pjanić je u septembru prošle godine potpisao za Sharjah FC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

I nogometnim laicima je nakon toga postalo kristalno jasno da je Miralem tim potezom završio sa iole ozbiljnim nogometom.

U dresu nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine je debitovao prije 15 godina, a za to vrijeme skupio je 112 nastupa za Zmajeve na kojima je zabio 17 golova.