Revanš meč četvrtfinala
155

Simon Rožman pred duel sa Borcem: Mi smo jedini koje oni nisu pobijedili ove sezone

E. K.
Fudbalski klub Sarajevo će sutra u okviru revanš utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine na svom terenu dočekati banjalučki Borac.

Tim povodom danas je održana press konferencija u klupskim prostorijama kluba sa stadiona "Asim Ferhatović Hase" koju ste mogli pratiti na našem portalu.

Trener Bordo tima Simon Rožman je u najavi utakmice istakao da se mora naglasiti da je Sarajevo jedini tim u ovoj ligi kojeg Borac dosad nije pobijedio.

"Znamo sve jedni o drugima, mora se naglasiti da smo mi jedini u ovoj ligi koje oni nisu pobijedili tako da očekujem da će biti jako neizvjesno. Vjerujem da ćemo imati podršku, navijači su nam dali vjetar u leđa što može biti presudno u meču koji će biti jako neizvjestan. Imamo tri male sitnice oko igrača tako da ćemo danas nakon treninga odlučiti ko će početi. Imamo strategiju napravljenu, vjerujemo u ekipu, posljednja utakmica je pokazala mnogo dobrog, žao mi je zbog igrača što nas nije nagradilo, ali sam sadržaj je bio dobar. Mislim da smo mi ti koji možemo njima stati na put i sve utakmice su bile dobre, na kraju bih htio da odluči nogomet, a ne neke druge stvari na koje ja kao trener i moji igrači ne možemo utjecati", rekao je Rožman te zatim dodao:

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

"Ići ćemo sve utakmice igrati na glavu, moje iskustvo je takvo da kalkulacije nikada nisu izašle kako se zamisli. Na oba fronta želimo napraviti bolje nego sada. Ranije nisam gledao sve utakmice za razliku od sad. Sve je u pet posto".

Istakao je da je Borac disciplinovana ekipa u fazi odbrane te posebno istakao Jovu Lukića i Zorana Kvržića.

"Jako disciplinovana ekipa u fazi odbrane, teško ih je probiti dva na dva, vidi se njihovo samopouzdanje u odbrani. Mislim da se ističe Lukić kao target man, a i Kvržić je lider ekipe. Mislim da su i neke druge stvari utjecali da ne napravimo dobar rezultat. Ja sam pogledao utakmice sa stručnim štabom i sve smo analizirali, ali se pita i suparnik", dodao je Rožman.

Podsjetimo, rezultat prve utakmice u Banjoj Luci je bio 0:0 pa oba sastava sa ravnopravnim šansama ulaze u ovaj duel.

Podsjetimo, Sarajevo i Borac su dosad ove sezone odigrali tri susreta, a sva tri duela su završili remijem.

U Banjoj Luci je u ligaškom duelu bilo 1:1 baš kao i na stadionu "Asim Ferhatović Hase" dok je u Kupu bilo 0:0.

Utakmica Sarajevo - Borac se igra sutra (srijeda) na našem najvećem stadionu sa početkom u 17:30 sati uz direktan prijenos na Areni Sport i tekstualni prijenos na našem portalu.