3. pretkolo
46

Silni Dinamo i Crvena zvezda prošli u play-off za plasman u grupnu fazu Lige prvaka

K. H.
Foto: Slavko Midzor/Pixsell
Foto: Slavko Midzor/Pixsell
Nogometaši Dinama i Crvene zvezde plasirali su se u play-off Lige prvaka i tako stigli na korak od grupne faze najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi.

Dinamo je nakon pobjede protiv Ludogoreca u prvom meču od 2:1 ovjerio prolaz s još jednom pobjedom u Zagrebu, a na Maksimiru je večeras rezultat bio 4:2.

Modri su sjajno otvorili meč i već u 13. minuti preko Drmića došli u vodstvo od 1:0, a da Dinamo neće imati problema bilo je jasno u 17. minuti kada je gostujući igrač Yankov dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Do poluvremena je Dinamo s igračem više uspio postići još dva pogotka i to oba preko Oršića, no i Bugari su imali svoj trenutak pa preko Despodova u četvrtoj minuti sudijske nadoknade smanjili na 3:1.

Činilo se da stvari ipak nisu riješene kada je Despodov u 49. minuti iz penala smanjio na 3:2, no svaku nadu gosti iz Bugarske izgubili su u 72. minuti kada je Rick dobio crveni karton. Konačnih 4:2 postavio je Petković, također iz penala u 87. minuti.

Od bh. nogometaša, Amer Gojak je dobio priliku za igru u drugom poluvremenu, tačnije od 46. minute, dok je Luka Menalo na teren ušao u 91. minuti.

Dinamo će u play-offu za Ligu prvaka igrati protiv norveškog Bodo/Glimta.

U play-off plasirala se i Crvena zvezda koja je u uzvratu protiv Pyunika branila prednost od 5:0 iz prvog meča, a ni u drugih 90 minuta nisu dopustili nikakvo iznenađenje i upisali su pobjedu rezultatom 2:0.

Strijelci za tim iz Beograda bili su Kanga u 44. minuti iz penala i Pavkov u 60. minuti koji je postavio konačnih 2:0.

Crvena zvezda će u play-offu igrati protiv Maccabi Haife.

U narednu fazu prošla je i Benfica koja je s ukupnih 7:2 prošla danski Midtjylland, kao i Viktoria Plzen koja je s ukupnih 4:2 bila bolja od Sheriffa.