Nogomet
0

Signoriju dopušteno da se brani sa slobode

Totalsport
Giuseppe Signori
Giuseppe Signori
Giuseppe Signori, bivši slavni napadač Lazija, Bologne i talijanske nogometne reprezentacije, napokon može, barem privremeno, uživati u slobodi.

Istražni sudija u Cremoni u utorak je oslobodio 43-godišnjeg Talijana kućnog pritvora, u kojem je bio od prvog juna ove godine, kada je skupa s još 15 osumnjičenih, među kojima ima bivših i aktuelnih nogometaša i nogometnih dužnosnika, uhapšen u policijskoj akciji protiv kladioničarske mafije. Lokalno tužilaštvo ima dokaze da su osumnjičeni utjecali na rezultate nogometnih utakmica zbog dobiti na dalekoistočnim kladionicama.

Dok će se Signori, bude li uopće protiv njega podignuta optužnica, moći braniti sa slobode, istražni sudija suda u Cremoni u srijedu će odlučiti hoće li isto dopustiti bivšem golmanu talijanskog trećeligaša Cremonesea Marcu Paoloniju.

Dok se Signori isprva u istrazi spominjao kao šef kladioničarske mafije, Paoloni se smatra egzekutorom skandaloznog čina trovanja vlastitih saigrača uoči prvenstvene utakmice protiv Paganesa prošlog novembra. Golmana istražitelji terete da je saigračima uoči utakmice u piće sipao sredstvo za spavanje. Nekim je igračima od toga pozlilo, dok je jedan zaspao za volanom na putu kući izazvaši saobraćajnu nesreću.