Nogomet
1

Liga prvaka / Šest golova u remiju Celtica i Cityja, Barcelona nakon preokreta srušila M'Gladbach

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
Utakmicama u grupama A, B, C i D kompletirano je 2. kolo Lige prvaka. Odličan meč pružili su Celtic i Manchester City koji su na Celtic Parku podijelili bodove (3:3). Ovo je prvi meč ove sezone u kojem City nije slavio.

Grupa A

Arsenal - Basel 2:0

Arsenal je na krilima odličnoh Walcotta slavio protiv Basela (2:0) na svom Emiratesu. Englez je pogađao u sedmoj i 26. minuti, a oba puta asistenciju je upisao Alexis Sanchez.

Ludogorec - PSG 1:3

Bugarski predstavnik Ludogorec je na svom terenu na velike muke stavio aktuelne prvake Francuske Paris Saint-Germain, ali su gosti ipak odnijeli pobjedu. Natanael je u 16. minuti prelijepim golom iz slobodnog udarca donio prednost Bugarima. Izjednačenje je stiglo u 41. minuti preko Matuidija. Za preokret Parižana glavom je pogodio Cavani u 55. minuti. Potom je Ludogorec promašio penal u 59. minuti, a kazna je stigla samo minutu kasnije kada Cavani svojim drugim golom postavlja konačnih 3:1.

Tabela:

  1. Arenal 4
  2. PSG 4
  3. Basel 1
  4. Ludogorec 1

Grupa B

Napoli - Benfica 4:2

Nakon gostujuće pobjede protiv Dinamo Kijeva (2:1) odlični Napoli je upisao ubjedljiv trijumf proti Benfice (4:0) na domaćem terenu. Strijelci su bili Hamšik (20'), Mertens (51' i 58') te Milik (54' penal), dok su za goste pogađali Guedes (71') i Salvio (86').

Bešiktaš - Dinamo Kijev 1:1

Bešiktaš je na impozantnoj Vodafone Areni podijelio bodove sa Dinamo Kijevom (1:1). Turski predstavnik je poveo sjajnim golom Quaresme iz slobodnog udarca u 29. minuti, ali su gosti preko rezerviste Cigankova u 65. minuti stigli do boda.

Tabela:

  1. Napoli 6
  2. Bešiktaš 2
  3. Dinamo Kijev 1
  4. Benfica 1

Grupa C

M'Gladbach - Barcelona 1:2

Borussia M'Gladbach nije uspjela pomrsiti račune Barceloni koja je slavila sa 2:1 stadionu Borussia-Park. Nijemci su nakon teškog gostujućeg poraza od Manchester Cityja (4:0) u 1. kolu odigrali mnogo bolje, ali nisu uspjeli doći do bod(ova). Thorgan Hazard je zatresao mrežu u 34. minuti, ali je Barca preko Arde Turana u 65. minuti i Piquea u 74. minuti stigla do preokreta. Golu Piquea kumovala je loša reakcija golmana Sommera. Za Barcelonu u ovom meču nije nastupao povrijeđeni Leo Messi.

Celtic - Manchester City 3:3

Celtic Park je svjedočio vjerovatno najzanimljvijem meču večerašnjeg programa Lige prvaka. Celtic i Manchester City su u revolveraškom okršaju podijelili bodove. Bilo je 3:3. Škotski klub je u tri navrata dolazio do prednosti, ali se City vraćao. Ovo je prvi meč u ovoj sezoni u kojem City nije slavio i u kojem je gubio.

Dembele je pogodio već u trećoj minuti da bi Fernandinho izjednačio u 12. minuti. Zatim je Sterling postigao autogol u 20. minuti i Celtic je poveo sa 2:1. Samo osam minuta kasnije Sterling se sjajno snalazi u protivničkom šesnaestercu i vraća na 2:2. Nakon samo dvije minute igre u drugom dijelu ponovo pogađa Dembele, ali konačnih 3:3 postavlja Nolito u 55. minuti.

Tabela:

  1. Barcelona 6
  2. Manchester City 4
  3. Celtic 1
  4. M'Gladbach 0

Grupa D

Atletico Madrid - Bayern Minhen 1:0

Atletico Madrid je na svom Vicente Calderonu golom Carrasca u 35. minuti savladao Bayern Minhen (1:0). Rezultat je mogao biti drugaliji da je Griezmann u 84. minuti relizirao penal.

Rostov - PSV 2:2

Uzbudljiv meč odigrali su Rostov i PSV u Rusiji, a na kraju je bilo 2:2. Poloz je u osmoj minuti pogodio za Ruse da bi šest minuta kasnije Propper vratio stvari na početak. Svojm drugim golom na meču Poloz u 37. minuti donosi novu prednost Rostovu, ali je De Jong u sudijskoj nadoknadi pogodio za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 2:2. Gosti su mogli doći do prednosti u 56. minuti, ali je Propper promašio penal.

Tabela:

  1. Atletico Madird 6
  2. Bayern 3
  3. PSV 1
  4. Rostov 1