"Osvojio" srca i otišao
42

Šest godina od smrti Bradleya Loweryja, najslađeg navijača koji je imao samo jednu želju

D. P.
Maleni Bradley i njegov najbolji prijatelj Jermain Defoe (Foto: Twitter)
Maleni Bradley i njegov najbolji prijatelj Jermain Defoe (Foto: Twitter)
Na današnji dan prije šest godina napustio nas je Bradley Lowery, simpatični dječak koji je svojom pričom osvojio nogometni svijet i srca navijača širom planete.

Bradley Lowery preminuo je sa svega šest godina nakon što se od ranog djetinjstva borio s tumorom. Njegova priča obišla je svijet jer je živio svoj san, a to je da provodi vrijeme sa svojim uzorom, legendarnim nogometašem Jermaineom Defoeom.

Dječaku iz Hartlepoola dijagnostificirana je teška bolest kada je imao samo 18 mjeseci. Iako je inicijalno pobijedio opaku bolest, ona mu se vratila u julu 2016. godine.

Tokom svog teškog i kratkog života, imao je samo jednu želju, a to je da upozna i druži se sa svojim herojem Jermaineom Defoeom, kojeg je zavolio dok je slavni Englez igrao za Sunderland. Defoe je postao heroj zbog svega onoga što je učinio za dječaka.

Iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec, Defoe se družio s malenim Bradleyem, a njihove fotografije brzo su obišle svijet. Čak je slavni engleski napadač ležao s Bradleyem u bolnici u nekoliko navrata dok je dječak primao terapiju.

Tužne vijesti prekinule su priču 7. jula 2017. godine. U maju te godine njegova porodica objavila je da se tumor širi te da je dječaku ostalo vrlo malo vremena za život. Nažalost, prognoze su se obistinile i 7. jula Bradley je napustio svijet u kojem se napatio, ali i uspio ispuniti svoje snove zahvaljujući velikom čovjeku Jermaineu Defoeu.

Defoe je, potresen smrću svog malenog prijatelja, uradio tetovažu u čast šestogodišnjaka s kojim je provodio dane.

Nakon smrti, pokrenuta je i fondacija Bradley Lowery koja pomaže djeci u borbi s najtežom bolesti širom Velike Britanije. Istovremeno, Defoe je odlikovan ordenom Britanskog carstva za sve ono što je učinio malenom dječaku.