Nogomet
18

Serie A: Bacca pogodio za pobjedu Milana na gostovanju kod Sampdorije

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Sampdoria i Milan su otvorili 4. kolo talijanske Serije A, a gosti su slavili minimalnu pobjedu.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, Sampdoria je bila opasna pred golom Milana u 11. minuti, Terreira je uputio snažan udarac s distance, no, mladi golman Rossonera Donnarumma je dobro intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

Novi pokušaj igrača Sampdorije, tačnije Fabija Quagliarelle, zabilježen je u 27. minuti. Njegov udarac je izblokirala odbrana Milana. Dvije minute kasnije na drugoj strani šut Lapadule je završio pored gola domaćih. Posljednju priliku u prvom dijelu utakmice imali su domaći u 44. minuti, pokušao je Barreto, ali se Donnarumma ponovo istakao odbranom. Na odmor su ekipe otišle pri rezultatu 0:0.

Mreža Milana se zatresla u 70. minuti kada je gol postigao Barreto, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Na drugoj strani je u 74. minuti u prilici bio Bacca, čiji je udarac odbranio golman Sampdorije.

U 80. minuti su domaći bili veoma blizu pogotka, Muriel je šutirao, ali je pogodio stativu. Potom je minut kasnije ponovo zaprijetio Bacca, ali nije uspio savladati golmana domaćih.

Muriel je u 84. minuti postigao gol, no, opet se oglasio sudija i poništio pogodak zbog ofsajda.

Međutim, Baccina upornost se isplatila u 85. minuti kada je na asistenciju Susa pogodio mrežu Sampdorije. Bod domaćoj ekipi mogao je spasiti Fernandes u samom finišu utakmice, ali je loše izveo slobodan udarac, pa je Milan na kraju slavio 1:0.

Milan je šesti na tabeli sa šest bodova, a Sampdoria je peta sa istim brojem bodova.