Nogomet
3

Seria A: Četiri meča okončana rezultatom 2:2

Klix.ba
(Foto: EPA)
Prvi susret današnjeg programa u trećem kolu Serije A odigrali su Verona i Torino. Meč je okončan rezultatom 2:2 čime zadovoljniji mogu biti gostujući igrači.

Verona je povela u četvrtoj minuti drugog poluvremena pogotkom Luce Tonija iz jedanaesterca. Petnaest minuta kasnije na 1:1 izjednačio je Baselli. Novo vodstvo domaćem timu donio je Gomez, da bi konačnih 2:2 postavio Acquah. Sanjin Prcić u gostujućem timu nije ulazio u igru.

Zanimljivo je da su i preostala tri meča koja su započela u terminu od 15 sati okončana neriješenim rezultatom 2:2.

Atalanta je kao gost u dva navrata vodila protiv Sassuola, ali je meč okonačn rezultatom 2:2. Strijelac za goste bio je dva puta Pinilla, dok su pogotke za domaćina postigli Magnanelli i Floro. Vrijedi spomenuti da su i jedni i drugi propustili realizovati po jeanaesterac. Kod domaćih je neuspješan bio Sansone, a kod gostiju Moralez.

Empoli je u ranoj fazi poveo protiv Napolija golom Saponare, uskoro je izjednačio Insigne, da bi novu prednost domaćem timu donio Pucciarelli. Pogodak za konačnih 2:2 postigao je Allan.

Palermo je u ranoj fazi poveo golom Hiljemarka protiv novajlije Carpija, dok je na drugoj strani izjednačio Vitiello koji je postigao autogol. Do kraja su pogađali još Borrielo za goste, odnosno Uroš Đorđević za domaći tim.

Seria A, treće kolo:

Verona – Torino 2:2 Empoli – Napoli 2:2 Palermo – Carpi 2:2 Sassuolo – Atalanta 2:2