Ističe mu ugovor
1

Sergio Ramos će izgubiti šansu za važne rekorde ako napusti Real Madrid

K. H.
Sergio Ramos (Foto: EPA-EFE)
Sergio Ramos (Foto: EPA-EFE)
Španski nogometaš Sergio Ramos mogao bi oboriti, ali i ostati bez nekoliko važnih redova ukoliko ne produži ugovor s Real Madridom i na kraju ove sezone odluči napustiti klub.

Marca piše da će Ramos gotovo izvjesno oboriti rekord po broju nastupa za Real Madrid ukoliko sklopi dogovor s klubom o produženju ugovora, a on trenutno ima 668 nastupa i ispred njega su Raul (741), Casillas (725) i Sanchis (710).

Pretpostavlja se da bi Ramosu trebalo oko godinu i po dana da sruši ovaj rekord.

Ramos bi također mogao postati igrač s najviše završenih sezona u dresu Kraljevskog kluba, trenutno igra svoju 16. u Real Madridu, a ispred njega su Paco Gento i Miguel Angel sa po 18 odigranih sezona.

Također bi mogao postati najuspješniji igrač u historiji kluba ukoliko bi s Real Madridom osvojio još jednu Ligu prvaka i dva španska prvenstva, a ukoliko bi tri godine još ostao u klubu kao kapiten onda bi stigao i legendarnog Genta koji je devet sezona bio kapiten kluba.

Španski defanzivac je trenutno peti igrač po broju odigranih minuta u španskom prvenstvu (43.900), a zaostaje samo 99 minuta za Raulom i manje od 2.000 minuta za Casillasom. Najviše minuta odigrao je Andoni Zubizarreta (55.746) i za taj poduhvat mu trebaju pune dvije sezone.

Na kraju se navodi da bi najveći Ramosov motiv trebao biti podatak da će na novom Santiago Bernabe stadionu biti kapiten kluba. Ramosov ugovor s Real Madridom važi do ljeta 2021. godine.