Talijanski mediji hvale našeg igrača
0

Senad Lulić, sramežljivi dečko iz Jablanice, osvojio Rim

Sarajevo-x.com
Senad Lulić slavi gol protiv Udinesea (Foto: AFP)
Senad Lulić slavi gol protiv Udinesea (Foto: AFP)
Senad Lulić je svojim talentom, zalaganjem na terenu i svojom osobnošću osvojio, ne samo saigrače i Upravu Lazija, već i navijače i talijanske novinare.

Il Messaggero piše da se radi o igraču koji nikad ne prestaje trčati, na svakoj poziciji igra dobro i bez poteškoća. Iznenađuje njegova sposobnost prilagodbe. Osim toga, Senad Lulić s lakoćom daje golove. Sjetite se utakmica protiv Bologne ili Cagliarija, kao i one protiv Udinesea u nedjelju navečer. Senad, sramežljivi dečko iz Jablanice, osvojio je sve!

"Speedy Lulić" ili bosanski Bale, kako ga zovu, na startu svog angažmana u Rimu nije ulijevao previše povjerenja, ali svakim danom postaje najprofitabilnija investicija Nebeskoplavih.

Našem reprezentativcu, koji je kupljen za manje od tri miliona eura, cijena je uvećana pet puta, piše Il Messaggero navodeći da je za sve zaslužan Igli Tare, bivši igrač Lazija, a sada sportski menadžer, koji je prepoznao Lulićeve kvalitete i nije odustajao od njegovog dovođenja u redove talijanskog kluba.

A Lulić je vrlo brzo opravdao dato povjerenje pokazujući na terenu svu raskoš svog talenta i postavši jedan od ključnih igrača trenera Edyja Reje.

Do sada se pokazao efikasnim na više pozicija, nije sklon povredama i nikada ne staje. Za manje od dva mjeseca odigrao je 16 utakmica uključujući utakmice baraža između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Portugala. Takav pakleni ritam samo rjetki mogu izdržati.

"To je najljepši posao na svijetu. Kako se možete umoriti", filozofija je 25-godišnjeg Lulića. Uvijek spreman, uvijek na raspolaganju pa čak i kada je imao problema sa mišićima, stisnuo je zube i izašao na teren. I ne čudi Senadova upornost i izdržljivost jer se radi o momku sa jakim i odlučnim karakterom.

Il Messaggero piše da je Lulić zbog agresije na BiH početkom '90-ih morao brzo odrasti te da je to tema o kojoj apsolutno ne želi govoriti. U 12. godini je odselio u Švicarku gdje je sa porodicom započeo novi život.

Prije dolaska u Lazio, vjenčao se sa Sandrom, djevojkom sa kojom je živio godinama. Zaljubljenik je u film i internet, a često ga "prozivaju" zbog toga što je uvijek spojen na društvene mreže Facebook i Twitter.

Uživa u dugim šetnjama ulicama Rima i ispijanju kafe u nekom od lokalnih barova.