Nogomet
398

Selimović za Klix.ba: Na tribini su napadnuti Barić i Alispahić sa svojim prijateljima

Piše: Edin Isanović
Dino Selimović
Dino Selimović
Sarajevo je u okviru 25. kola BHT Premijer lige savladalo Slaviju u Lukavici rezultatom 3:2. Pobjedonosni pogodak postigao je Miloš Stojčev u posljednjim trenucima meča. Ipak, sjenu na utakmicu bacio je prekid koji se desio u 67. minuti. Iako su mediji prenijeli kako je došlo do sukoba navijača, čelnici FK Sarajevo to demantiraju.

"Na tribinama su napadnuti igrači Sarajeva Barić i Alispahić koji nisu bili u kombinaciji za utakmicu. Meč su posmatrali sa svojim prijateljima. Napravljen je ogroman propust od strane organizatora jer nije bilo niti jednog zaštitara na tribini.Tome treba dodati da je utakmica odigrana po katastrofalnim uslovima. Trava nije bila ošišana, znam da će se neki smijati. Kada samo tražili da se to uradi, odjednom su se pokvarile dvije kosilice“, kaže za Klix.ba direktor kluba sa Koševa Dino Selimović.

Dodao je kako mu nije jasno zbog čega su se iz Slavije obrušili na Sarajevo.

"Sa naše strane je sve bilo korektno. U Savezu trebaju da se zapitaju za neke stvari. Na kraju bih čestitao igračima Sarajeva na pobjedi. A ko gubi, ima pravo da se ljuti“, zaključio je Selimović.

Dakako, čelnici krovne kuće bh.nogometa trebaju se zapitati koji sve stadionu uopšte mogu dobiti licencu za nastup u elitnom rangu bh. nogometa. Ono što smo danas vidjeli u Lukavici više liči na oranicu, nego na nogometni teren.

Poznato je da je Slavija na početku sezone svoje domaće utakmice igrala u Foči. Očekivalo se da će stadion u Istočnom Sarajevu biti obnovljen od donacije UEFA-e. Ipak, nismo vidjeli da je teren na pomenutom stadionu uslovan za igru.

Nažalost, čuli smo grozne povike sa tribina, vidjeli smo povredu Purića čemu je kumovao loš teren. Vidjeli smo incidente na tribinama gdje se direktno može prigovoriti organizatoru ovog okršaja.

Dok god u Savezu budu zatvarali oči pred deformacijama koje im plešu pred očima, imat će baš onakvu ligu kakvu i zaslužuju. Mnogi ljubitelji nogometa su zbog svega nabrojanoga od bh. nogometa okrenuli glavu. Koga sutra možete ubijediti da se vrati na tribine, da plaća ulaznice, da kupuje dresove i šalove?