Nogomet
88

Selektor Sušić večeras dolazi na Koševo: Interesantni su mi Bandović i Cimirot

Piše: N. Jamaković
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić večeras će na stadionu Koševo gledati prvu utakmicu doigravanja za Evropsku ligu između Sarajeva i Borussije Monchengladbach.

U razgovoru za Klix.ba Sušić je istakao da su mu interesantna dva igrača Sarajeva kao igrači koji eventualno mogu dobiti poziv u reprezentaciju, a to su Gojko Cimirot i golman Dejan Bandović.

"Cimirot pruža odlične partije ove sezone, a već duže vrijeme razmišljam o Bandoviću, koji je jedan od naših najboljih golmana. Osim njih, ima tu još igrača koji prvo trebaju igrati za mladu reprezentaciju, a to su Haris Duljević i Samir Radovac", rekao je Pape za naš portal.

Prema njegovim riječima, Sarajevo je samim plasmanom u doigravanje za Evropsku ligu napravilo veliki uspjeh.

"Teško je sada očekivati da Sarajevo eliminiše jednu od 5-6 najboljih njemačkih ekipa, ali isto tako treba imati na umu da su čuda u nogometu moguća i da se sve češće dešavaju. Vrlo je važno da Sarajevo pruži dobru igru i jak otpor Borussiji", kazao je Sušić.

Pape je prije 34 godine u tadašnjem Kupu UEFA-e igrao protiv HSV-a u dresu Sarajeva.

"To je bila slična situacija kao sada pred ovu utakmicu. HSV je imao jednu od najjačih ekipa u Evropi i važio je za apsolutnog favorita protiv nas. Ipak, mi smo u Hamburgu poveli 1:0, a taj susret je završen pobjedom HSV-a 4:2, s tim da smo mi utakmicu završili sa trojicom igrača manje. Revanš na Koševu je završen 3:3, a u toj utakmici smo tri puta vodili. Smatram da je sudija u prvoj utakmici u Hamburgu bio korektniji da bismo tada eliminisali HSV", zaključio je Sušić.

Pape će sutra saopćiti spisak igrača na koje računa za utakmice u septembru, prijateljsku 4. septembra u Tuzli protiv Lihtenštajna, te protiv Kipra koju će Zmajevi pet dana kasnije igrati u Zenici u 1. kolu kvalifikacija za Euro.