Okupljanje u Feldkirschu
4

Selektor Sušić na mukama, više igrača povrijeđeno

FENA
(Foto: Arhiv/Klix.ba)
(Foto: Arhiv/Klix.ba)
Najbolji bh. nogometaši okupili su se sinoć u Feldkirschu u Austriji gdje će boraviti do prve utakmice kvalifikacija za SP 2014. protiv Lihtenštajna. Svi igrači su stigli na odredište osim Spahića koji dolazi danas, te povrijeđenog Pandže.

Na početku mini-priprema selektor Safet Sušić se već suočio s povredama igrača.

Povreda Borisa Pandže je mnogo ozbiljnija nego što je to u prvi mah izgledalo. Radi se o puknuću prednjih ukrštenih ligamenta, potvrđeno je magnetnom rezonancom, a danas će Pandža obaviti još jedan klinički pregled nakon kojeg bi se odredio i termin operacije.

Doktor Reuf Karabeg je u stalnom kontaktu s ljekarom bh. reprezentativca koji je potvrdio da će Pandža najvjerovatnije do kraja sedmice biti operisan.

Povreda Emira Spahića ne bi trebalo da je ozbiljnije prirode i dolazak kapitena se očekuje u toku dana.

S obzirom da je selektor planirao danas održati dva treninga, neizvjesno je da li će moći trenirati Lulić, Pjanić, Salihović i Mujdža, mada se i Ibišević žalio na bolove.

Senad Lulić ima distorziju skočnog zgloba i najvjerovatnije će biti pošteđen treninga dva-tri dana. Miralem Pjanić se žali na bolnu Ahilovu tetivu, ali po riječima doktora, moći će trenirati, kao i Sejad Salihović koji ima problem s mišićem natkoljenice.

Ni Mensur Mujdža ne bi trebalo da ima većih problema s bolovima u lijevom koljenu.

Medicinski tim reprezentacije već prvog dana priprema ima dosta posla, ali uvjeravaju da će svi igrači dobiti potrebne terapije kako bi bili spremni do petka i susreta s Lihtenštajnom, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.