Selekcija bez boda
74

Selektor mladih Zmajeva zadovoljan unatoč porazima: Imat ćemo i "A" reprezentativce

N. K.
Janković loše otvorio kvalifikacije (Foto: NS BiH)
Janković loše otvorio kvalifikacije (Foto: NS BiH)
Mlada reprezentacija BiH poražena je jučer u Riedu od Austrije rezultatom 2:0 u svom drugom meču u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a uprkos tome što su i dalje bez osvojenih bodova, selektor Igor Janković je zadovoljan.
"Smatram da smo odigrali veoma kvalitetnu utakmicu. Igrači su bili veoma požrtvovani i po svemu prikazanom nismo zaslužili poraz. Nismo iskoristili naše šanse ni u prvom, ni u drugom poluvremenu. Generalno gledano, mi smo najmlađa ekipa u grupi i u ovim kvalifikacijama, sa po dvije godine mlađim igračima. Potrebno je vrijeme da ova ekipa dobije iskustvo. Navijači su nas podržavali sve vrijeme. Oni su također vidjeli da smo bili borbeni i njihova podrška nam mnogo znači. Zahvalni smo im jer su nas bodrili cijelu utakmicu bez prestanka. Sve u svemu, ova ekipa sigurno ima kvalitet i vjerujem da će u budućnosti dati i 'A' reprezentativce naše zemlje", rekao je Janković.

Podsjetimo, BiH je nedavno u prvom kolu kvalifikacija izgubila od Slovenije rezultatom 2:1, a jučer su doživjeli novi poraz u Austriji iako je selektor najavljivao da će popraviti loš utisak iz susreta odigranog na Grbavici.

Domaći sastav je do prednosti došao u 63. minuti kada je Dion Kameri izveo korner s lijeve strane, a na drugoj stativi se lopta od Leopolda Querfelda odbila iza leđa Petra Zovka. Tri minute poslije Noah Bischof se najbolje snalazi u kaznenom prostoru bh. tima i postavlja konačan rezultat utakmice.

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine kvalifikacije nastavljaju 13. oktobra utakmicom s Francuskom.