Nogomet
46

Selektor Izraela: BiH ima dobre napadače, spremili smo se za njih

Piše: Er. M.
U prostorijama stadiona Bilino Polje u Zenici održana je konferencija za medije reprezentacije Izraela, koja će sutra u kvalifikacijskom susretu za plasman na Evropsko prvenstvo odmjeriti snage s reprezentacijom BiH. Izraelci su biranim riječima govorili o Zmajevima.
Eli Guttman (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Eli Guttman (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

"Dobro sam upoznat s činjenicama, prošla utakmica nema veze s ovom koju igramo sutra. Rezultat iz Izraela ne oslikava stvarnu situaciju u obje reprezentacije. Jako dobro znamo da BiH ima dobre napadače i spremili smo se za to", izjavio je selektor Izraela Eli Guttman.

Novinare je zanimalo zašto je izraelski reprezentativac Ben Sehar rekao da ga motiviše to što igra u "muslimanskoj zemlji". Guttman se ogradio od takvih izjava.

Tal Ben Haim i Eli Guttman (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Tal Ben Haim i Eli Guttman (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

"Sretan sam što sam ovdje u BiH sa svojim državnim timom. Otkako smo došli u Sarajevo osjećamo se veoma ugodno. Stanovništvo BiH i NSBiH je omogućio da se dobro osjećamo, cijenimo to i zahvaljujemo se. Ako ja kao selektor na takav način motivišem svoju ekipu, onda ja nisam dobar trener. U našem timu igraju muslimani, kršćani, jevreji i ostali. Ovo nema veze s vjerskim ubjeđenjima, svi imamo svoju vjeru i moramo se poštovati. Vjera se ne smije povezivati s nogometom", rekao je izraelski selektor.

Reprezentativac i kapiten Izraela Tal Ben Haim respektuje Zmajeve, ali vjeruje da njegova reprezentacija sutra može napraviti pozitivan rezultat.

Tal Ben Haim (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Tal Ben Haim (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

"Igramo protiv veoma dobre ekipe, protivnik je zaista snažan. Spremili smo se dobro, poznajemo se dugo i nadamo se da ćemo to sutra pokazati na terenu", jasan je bio Ben Haim.

Utakmica BiH - Izrael se igra sutra s početkom u 20:45 sati.