Nogomet
254

Selektor i igrači složni: Ovu utakmicu nismo smjeli izgubiti

Piše: D. B.
Miralem Pjanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Miralem Pjanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
"Ljuti smo jer ovu utakmicu nismo smjeli izgubiti", poručio je novinarima veznjak reprezentacije BiH Miralem Pjanić nakon poraza naše selekcije od SAD-a.

Uzrok poraza u prijateljskom susretu su, kaže igrač talijanske Rome, promjene u ekipi, pad koncentracije i opuštanje.

Njegov kolega Vedad Ibišević, strijelac jednog gola našeg tima, složio se da je poraz rezultat opuštanja i upozorio da je ovo znak za buđenje.

Selektor Safet Sušić pohvalio je igrače za pokazano u prvom poluvremenu.

"U nastavku je ušlo nekoliko novih igrača i to više nije bila ista ekipa", rekao je Pape i dodao da su se izmjene koje je napravio u toku utakmice bile planirane osim Spahićeve.

"Ovaj poraz je došao u pravo vrijeme. Našoj ekipi nedostaje vremena, jer neki igrači nisu ni započeli svoja prvenstva. Potrebne su im neke teške utakmice i ja insistiram da ih odigraju prije Slovačke", poručio je selektor i otkrio da bi bio zadovoljan i rezultatom 3:3, te da ovu utakmicu nisu trebali izgubiti.

Na pitanje je li zadovoljan onim što je na terenu pokazao novi Zmaj Ervin Bičakčić, Sušić je rekao da mu je drago što je dobio "brzog, okretnog i mladog igrača".

Iskusni Elvir Rahimić kazao je da zbog ovog poraza nisu zabrinuti: "Loše je to što smo izgubili, ali bolje prije nego kasnije u važnim utakmicama".

Reprezentativci se sada okreću utakmici protiv Slovačke u okviru završnice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Dvomeč protiv Slovaka igra se početkom septembra.