Nogomet
25

Selektor Egipta: Očekujemo veliki pomak na FIFA-inoj listi nakon pobjede nad BiH

Klix.ba
Shawky Gharib, selektor Egipta
Shawky Gharib, selektor Egipta
Selektor Shawky Gharib vjeruje da će Nogometna reprezentacija Egipta, koju je prvi put vodio protiv BiH u Innsbrucku prije dva dana, napredovati na FIFA-inoj rang listi nakon pobjede protiv Zmajeva.

Za Ghariba je ovo bio debi iz snova nakon što je reprezentaciju Egipta preuzeo od Amerikanca Boba Bradleyja koji je dao ostavku na mjesto selektora pošto se nije uspio plasirati u Brazil na Svjetsko nogometno prvenstvo. Egipćani su slavili u Austriji zahvaljujući golovima Gedoa i Mohameda Salaha,

"Sretan sam zbog ove pobjede jer će nam pomoći da poboljšamo našu poziciju na FIFA-inoj rang listi reprezentacija", kazao je Gharib za zvaničnu stanicu Nogometnog saveza Egipta.

Egipat je u februaru pao za sedam pozicija na ovoj listi nakon što su u januaru bili na 31. poziciji.

Ali Ghazal, odbrambeni igrač koji igra za portugalski Nacional, napadač Khaled Qamar koji nastupa za Ittihad El-Shorta i Al-Ahlyjev mladi ofanzivac Amr Gamal ubilježili su također svoje prve nastupe za reprezentaciu.

"Novi igrači su odlično odigrali i definitivno ostaju u reprezentaciji. Vrata reprezentacije Egipta otvorena su za sve igrače koji igraju dobro u ligi. Zahvaljujem se svim igračima i članovima stručnog štaba na svemu onome što su pružili u ovoj utakmici", dodao je selektor Egipta.

Popularni Faraoni sedmerostruki su osvajači Afričkog kupa nacija.